Didim Kent Meydanı’nda bulunan ve 9 aydır yıkılmaması için telle bağlı tutulan Atatürk heykelinin hali görenleri şaşırtıyor.
Didim Belediye Deniz Atabay’ın Haziran ayından bu yana devrilmemesi için telle bağlı tutulan Atatürk Heykeli önünde düzenlenen törenlere katılmasına rağmen heykelin hali eleştirilere neden oldu. Her zaman olduğu gibi 18 Mart etkinliklerinde de Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ve protokol üyeleri aylardır onarılmayı bekleyen bu heykelin önünde tören yaptı.
Heykelin durumu ile ilgili 9 ay önce haber yapılmasına rağmen Atatürk Heykeli’nin durumunun Didim’e yakışmadığını belirten ve isimlerinin açıklanmamasını isteyen ilçe sakinleri, "Didim, yerli ve yabancı binlerce turistin yaşadığı şehir. 9 aydır Kent Meydanı’nda bulunan ve Atatürk’ün Sivil giyimli en büyük heykellerinden biri Didim’de. Ancak heykel devrilmek üzere. Devrilmemesi için de aylardır telle bağlı şekilde ayakta tutuluyor. Atatürk’ün partisine mensup bir partiden seçilmiş bir belediye başkanın Atatürk’e karşı olan duyarsızlığı şaşırtıyor" diyerek, heykelin bir an önce onarılmasını istediler.
İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, daire amirleri ve siyasi parti temsilcilerinin de katılımı ile gerçekleşen törende Beleidye başkanı Deniz Atabay protokol üyeleri ile Atatürk’ün 9 aydır bakımı yapılmayan bu şekildeki heykelinin önünde tören yaptı. Dev Atatürk heykeli devrilmemesi için aylardır telle bir duvara sabitlenmiş vaziyette duruyor.