Ramazan Bayramı’nı memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar Atatürk Havalimanı’nda yoğunluk oluşturdu. Türk Hava Yolları (THY) bayram yoğunluğu nedeniyle karşılıklı olarak 17 ek sefer koydu.
Ramazan Bayramı’nda tatillerini memleketlerinde aileleriyle birlikte geçirmek isteyen vatandaşlar bu günden tatile çıkmaya başladı. Bayram tatili için hava yolunu tercih eden vatandaşlar uçak bilet fiyatlarının yüksekliğinden dert yandı. Bayram nedeniyle önceki yıllarda birçok hava yolu şirketi ek seferler koyarken, bu bayram sadece Türk Hava Yolları (THY) karşılıklı olarak 17 ek sefer koydu.
Ailesini memleketine göndermek için Atatürk Havalimanı’na gelen İsmail Mutlu, “Biz bir hafta tatil yaptık. Ailemi babamlara gönderiyorum. Benim biraz işlerim var. Bende daha sonra yanlarına gideceğim. Bilet bulmakta zorlanmadık” dedi.
İkiz kızları ve oğlu ile Mardin’de yaşayan ailesinin yanına giden İsmail Yıldırım ise, “Mardin’e gideceğiz. Beş kişiyiz. Bayrama daha var. Annem babam orada, anların yanına gideceğiz. Annem ve babam torunlarını görsün diye götürüyorum. Otobüs daha ucuz ama uçak ondan daha iyi. Uçak çok daha iyi” diye konuştu.