Mardin’in Nusaybin ilçesine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, devletin merhametli yüzünü gösterme zamanının geldiğini kaydetti.
Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla Mardin’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentte valilikte düzenlenen toplantının ardından Nusaybin ilçesine geldi. Özhaseki, ilçede sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluştu. Toplantıda konuşan Özhaseki, “Bir taraftan milletvekili arkadaşlarımız, bir taraftan parti merkezi olarak teşkilatımız, bir taraftan da bakanlıktaki bürokrat arkadaşlarımızla geldik. Amacımız hepinizin bildiği gibi burada bir olumsuz olay yaşandı. Geçmiş olsun demek için, sonra da yaraları sarıp, buradaki zararları nasıl saracağımızı, insanların mağduriyetini nasıl gidereceğimizi konuşmaya geldik” dedi.
İlçede yaşananların bir daha yaşanmamasını dilediklerini kaydeden Özhaseki, “Ama geriye doğru baktığımız zaman da geride yaşanan birtakım hataların ve kusurların bizi bugünlere doğru getirdiğini de görüyoruz. Bir daha eline silahı alan yaşayamayacak. Ama şimdi devletin merhametli yüzünü gösterme zamanı geldi. Burada gecikmemizin sebebini hepiniz biliyorsunuz, alanlar temizlenemedi. Alan temizlenemeyince de birçok yerde işe başladığımız halde burada başlamakta geciktik. Hala 4 mahallemiz temizlendiği halde 2 mahallemizde önce aramalar yapılıyor, daha sonra temizlik hareketi başlıyor. Bunları yaptığımız yerlerde de daha çok bombalar çıkıyor ve patlamalar oluyor. Yalnız bir sıkıntımız var o da şu, şimdi Nusaybin içerisinde 6 mahallede çatışma yaşandı. Zeynel Abidin Mahallesi’nde kanun olarak güvenlik koridorunun oluşturulması icap ediyordu. 600 metrelik bir bant gerekiyordu. O 600 metrelik banttan dolayı orada çok inşaat yapamayacağız. Ama diğer mahallelerimizde yapacağız. Diğer mahallelerimizde konutların planlamasını zaten çok kısa süre içerisinde yaparız” diye konuştu.