Artan terör eylemleri ve ülkeyi yasa boğan şehit haberlerinin ardından ülkenin dört bir köşesinden teröre tepkiler yağarken, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde de yaklaşık 10 kişi sokağa dökülerek teröre lanetledi.
Sosyal medya aracılığı ile organize olan yaklaşık 10 bin kişilik topluluk, Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Şehitler anısına saygı duruşunda bulunup dualar okuyan ve defalarca İstiklal Marşı okuyan topluluk, ellerindeki Türk bayrakları ve pankartlarla terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Bir grup genç, HDP’nin parti bayrağı ile üzerinde Öcalan’ın fotoğrafı bulunan afişi yaktı. Öfkeli kalabalık, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Vatan sana canım feda”, “Her Türk asker doğar” şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe başladı. İlçenin ana caddelerinde polis ekipleri araç trafiğini durdururken, caddeleri dolduran kalabalık, İlçe Emniyet müdürlüğü ve polis merkezi binalarının önlerinde durakladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde İstiklal Marşı okuyan kalabalıkta, çocuklu aileler ve gazilerin bulunması dikkat çekti.
Askeri birliğe yürüyerek askerleri selamlamak isteyen topluluk, polis tarafından engellendi ve gündüz saatinde gidilmesine karar verdi. Yaklaşık 2 saat süren yürüyüş sonrasında yeniden Cumhuriyet Meydanı’na gelen binlerce vatandaş, hazırladıkları kısa basın açıklamasını okudu. Açıklamada, “Ailelerimizin göz yaşları dinene kadar biz sokaklarda sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyet Devleti en kısa sürede bir çözüm üretmez ise, biz halk olarak kendi çözüm sürecimizi başlatacağız” dedi.
Belediye Başkanı Dursun Mirza da, Cumhuriyet Meydanı’na gelerek eyleme destek verdi. Başkan Mirza, öfkeli halka hitap ederek yaptığı konuşmasında terörü lanetledi ve şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diledi. Dakikalarca slogan atan binlerce kişi, Andımız’ı okudu ve daha sonra olaysız bir şekilde meydandan ayrılırken, gecenin ilerleyen saatlerine kadar otomobil konvoyları şehrin ana caddelerinde korna çalıp protestoları sürdürdü. Polis ekipleri, ilçede güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarttı.