Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin terör örgütü PKK’nın Dağlıca saldırısı sonrasında başlattığı hava operasyonları tüm hızıyla devam ederken, operasyona destek vermesi için Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki tüm F-16’lar Diyarbakır’a uçtu.
Dağlıca’daki terör saldırısından sonra Amasya Merzifon 5. Ana Jet Üssü 151. Tunç ve 152. Akıncı filoları başta olmak üzere Balıkesir’in Bandırma 6. Ana Jet Üssü, Eskişehir ve Ankara’dan Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığı’na yaklaşık 20 savaş uçağı takviye edildi. Bandırma 6. Ana Jet Üssünden ardı ardına havalanan savaş uçakları, kısa sürede Diyarbakır’a ulaşırken, ilçedeki ana jet üssündeki tüm savaş uçaklarının ve personelin büyük kısmının operasyona katıldığı söylendi. Takviye savaş uçakları ile birlikte dün gece 53 savaş uçağı ile bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldığı ve operasyonların gün boyu zaman zaman sürdüğü öğrenildi. Savaş uçaklarının TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen beton delici bombaları kullandığı sanılıyor.
Diyarbakır 8. Ana Jet Üssünden havalanan savaş uçaklarının terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’ta bulunan Kandil, Hakurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gare ve Zap kampları ile yurt içinde özellikle sınır boyunda bulunan Hakkari ve Şırnak kırsalındaki kampları bombaladı. Ayrıca insansız hava aracı olarak bilinen İHA’ların hedef tespitinde kullanıldığı biliniyor.