Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim çalışmaları kapsamında Şırnak’ta STK temsilcileriyle bir araya geldi. Basına kapalı görüşmenin ardından Sanat Sokağı’nda esnaf ziyaretinde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, esnafla bir süre sohbet ederek bol kazanç temennisinde bulundu.
AK Parti seçim bürosunda konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçimlere 5 gün kaldığını hatırlattı. Samimi ve dürüst olduklarını belirten Arınç, millete hizmetten başka bir gayelerinin olmadığını söyledi. Şırnak’ta başarılı bir seçim geçirmeyi umduklarını aktaran Arınç, "Pek çok arkadaşımız milletvekili olarak Ankara’ya gelecek buna ben yürekten inanıyorum. Geçmiş seçimlerin sonuçlarına bakmayın bu seçim başka bir seçim. Aslan Tatar kardeşim başta il başkanım olmak üzere büyük bir gayretin içindeler. Şırnak destan yazacak hem Rahmetli ölmüş milletvekilimizin hatırı için hem de Şırnak gerçekten Şehri Nuh ise yani Nuh Peygamberin size göre manevi hediyesi ise bizim burada AK Parti olarak çok iyi bir sonuç almamız lazım. Bakmayın başkalarının şiddetine, baskısına tehditlerine onlar koftur millet cesareti var yüreği var inşallah sandıktan bu tehditlerinin karşılığını oy olarak verecektir. Bir zamanlar milleti korkutmak için sokaklardan tankları geçirdiler ama millet bizim henüz daha 15 aylık parti iken iktidar yaptı. Şimdi oy vermeseniz AK Parti’ye oy verirseniz sizi şöyle yaparım diyen aslında korkaklar milletten cevaplarını alacaktır" dedi.
"MİLLET SANDIĞA GİDECEK ELİNİ VİCDANINA KOYACAK OYLARINI KULLANACAK"
Milletin sandığa gidip elini vicdanına koyarak oy kullanacağını ifade eden Arınç, "Gönlünden ne geçiyorsa oraya kullansın. Yoksa baskıyla tehditle insan yerine koymadan bizi bu şekilde hareket etmesine gönlümüz razı olmaz. Neyi kastettiğimi çok iyi biliyorsunuz, Şırnak’tayız, Cizre’deyiz, Beytüşşebap’tayız, İdil’deyiz, Güçlükonak’tayız kimin ne yaptığını az çok biliyoruz. Ama buranın milleti şereflidir. Cesurdur Allah’ın izini ile kararını vermiş ise onu bu kararından kimse döndüremez. Türkiye’nin her tarafını dolaşıyoruz. Ama ben daha çok bölgeye geldim ben Kürtleri seviyorum onlar benim kardeşimdir. Onlarda beni seviyorlar birbirimize güveniyoruz. Size bildiklerimiz anlatayım ben ve arkadaşlarıma destek olayım. İki gündür buradayım dün Cizre’deydik, Kumçatı’daydık akşam hep beraber Berat Kandili’mizi idrak ettik. Sabah STK ve ticaret odaları temsilcileri ile bir araya geldik. Şimdi seçim büromuzu ziyaret ediyoruz. Ben Şırnak’a güveniyorum biz hükümet olarak çok şey yaptık. Çok şey yapıyoruz, söz veriyorum çok şeyi de yapacağız. Bize inandınız. hastaneler yaptık, okullar yaptık bitmeyenler var bitireceğiz. Barajlar yapıyoruz tarım ve hayvancılığa destek verdik veriyoruz. Küçük esnaf ve diğerlerine hükümetimiz ayrıca sosyal yardımlar olarak fakirlerimize, yoksullarımıza, engellilerimize en büyük desteği veriyoruz" diye konuştu.
"SEÇİM SANDIKLARI İÇİN ÖNEMLİ TEDBİRLER ALDIK"
Şırnak’ın bütün dünyaya çok yaklaştığını vurgulayan Arınç, şunları söyledi:
"Ankara’dan biniyoruz 1 saat 20 dakikada Şırnak’a geliyoruz. Havaalanımız çok iyi çalışıyor bundan sonra çok daha çalışacak. Almanya’dan birisi gelmek istese İstanbul’a gelecek 1 saat 20 dakika sonra burada olacak. Bu hizmetler devam edecek. Yüksekova Havaalanı’nı açtık. Ağrı’yı açtık, Şerafettin Elçi’yi de bunun için açtık ki hem bu memlekete, hem bu memleketin demokrasisine insan haklarına, ismi geçmiş, adı geçmiş büyüklerimizi hatırlayalım. Selahaddini Eyyubi bunlardan birisidir. Kudüs fatihidir. Türklerinde Kürtlerin de en büyük kahramanıdır. Bir tarafta Ağrı Havalimanı’nın adını Ahmede Hani koyduk. Bugüne kadar Ahmede Hani, Mem u Zin ismini zikretmek, kitaplarını yayınlamak TRT Kurdi’de dizilerini yayınlamak kimsenin aklına gelmezdi. Bunlar bu dönemde oldu. Kürtçe de konuşuyoruz, yazıyoruz siyasi propaganda da yapıyoruz, seçmeli ders oldu okullarımızda bunlar öğretiliyor, bunlar bizim dönemimizde oldu, hiç kimse inkar edemez. Ama hala terör, hala şiddet yanlısı olanlar varsa hala insanımızı baskı altına alıp tehditle hem oy almak hem kendi taraftarlığını sağlamak varsa buna da izin vermeyiz. Seçim sandıkları için en önemli tedbirleri aldık. Sandık güvenliğinde bir gram endişeniz şüpheniz olmasın. Bütün mesele vicdanımıza kalıyor, bütün mesele cesaretimize kalıyor sandığa giderken oyumuzu nereye kullanacağımızı bilmemiz lazım. Adaylarımızın hepsi bizim kardeşlerimiz, geçmiş dönemlerde de bizim milletvekillerimiz oldu. Şırnak’ta iki milletvekili çıkardığımız oldu, şimdi tek milletvekilliğine düştü. Tekrar eski gücümüzü fazlasıyla Şırnak’ta kazanacağız. Herkese çalışıyor ben çok güzel bir beraberlik gördüm Şırnak’ta. Nereye gitsek yüzlerce insan büyük bir inançla herkes kararını vermiş Allah’ın izniyle bu seçimde en büyük bombayı Şırnak patlatacak. Şimdi 7 Haziran akşamı gözümü Ankara, İstanbul’u görmeyecek Şırnak’tan gelen sonucu bekleyeceğiz. Sonuçta Allah’ın izniyle güzel bir sonuç olacak. Hepimiz büyük bir sevinçle ayağa kalkıp Şırnak’ı alkışlayacağız. Ben böyle inanıyorum. Şırnak başka türlü olamaz. Büyük alimlerin ve büyük kahramanların memleketi Allah’ın izniyle ancak böyle bir sonuç verebilir. Herkesi sandığa götürelim rica edelim, zorla götüremeyiz ne olur oyunu kullan, oyunu milletten yana kullan, Şırnak’tan yana kullan, çözüm den yana kullan, bak bu hükümet olmasa bunların hiç biri olmaz. 13 senede 100 sene yapılamayan işleri yaptık. İnşallah daha da yapacağız. Yarıda kalan işlerimizi tamamlayacağız. Her yerde söylüyorum bize az oy verdi çok oy verdi meselesi değil, biz Şırnak’ta bir kişi bile kalsa onu seviyoruz. Bizi destekleyen bir kişi bile olsa Şırnak bizim için değerlidir" şeklinde konuştu.
AK Parti Şırnak 1. sıra milletvekili Adayı Aslan Tatar ise, "Çok değerli yol arkadaşlarım, yolumuz uzun yükümüz ağır Allah’ın izniyle sizlerin duaları ile maddi manevi desteği ile bu yükün altından kalkacağımızdan hiç şüphemiz yoktur" dedi.
Başbakan Yardımcısı Arınç, ziyaretlerinin ardından kentten ayrıldı.