YALOVA Üniversitesi’nin Altınova Meslek Yüksek Okulu’nun (MYO) kurulması yönündeki teklifi, Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Altınova’ya kurulacak olan meslek yüksekokulu, ilçemizin ve bölgemizin gelişmesine ve büyümesine önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

Yükseköğretim Genel Kurulu, yaptığı son toplantıda Yalova Üniversitesi bünyesinde Altınova Meslek Yüksek Okulu kurulması teklifini kabul etti. Uzun zamandır ilçeye en az bir meslek yüksekokulu kazandırmak için büyük uğraş verdiklerini hatırlatan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “İlçemiz geniş imkânlara ve potansiyele sahip bir bölge. Altınova’ya kurulacak olan meslek yüksekokulu, ilçemizin ve bölgemizin gelişmesine ve büyümesine önemli katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Altınova’ya Meslek Yüksek Okulu açılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Oral, “Bu süreçte bizlere destek olan başta hükümetimize, YÖK Genel Kurulu’na, önceki ve mevcut milletvekillerimize, parti yönetimlerimize, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ile ilgili kurum ve kuruluşlara ilçe halkımız adına teşekkür ederim” dedi.

FOTOĞRAFLI