Eyüp Belediyesi tarafından yapılan Şehit Osman Yumuk Kemerburgaz Spor Kompleksi’nin açılış törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Gelecekte neler olacağı konusunda endişeye kapılanlar, Türkiye’deki istikrarı bozmak için entrikalar üreterek toplumu birbirine düşürüyorlar” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Eyüp Belediyesi işbirliğiyle stadyum bölümünde yapımı tamamlanan Şehit Osman Yumuk Kemerburgaz Spor Kompleksi düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Kemerburgaz Spor Kulübü Başkanı Adem Koçyiğit, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Haydar Ali Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninin yapıldığı alana gelen Topbaş’a vatandaşlar yoğun ilgi göstererek, bol bol fotoğraf çektirdi.
“EZBER BOZAN BİR TÜRKİYE’Yİ BERABERCE OLUŞTURACAĞIZ”
Törende bir konuşma yapan Başkan Topbaş, “Teknolojik gelişmeler baş döndürücü hızla oluşmakta ve ilerlemeye devam ediyor. Dünya küçüldü ve internet dünyayı avuç içerisine sığdırdı. Dünya da olup biten her şeyi anında görme imkanı buluyoruz. Böyle bir zamanda ulusların gücü nüfuslarıyla ölçülmüyor. Gelişmiş insan sayısı ile ölçülüyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak 78 milyonluk büyük bir aile olarak nüfusunun yüzde 40’ı olarak geçmişten tarihten bize düşen ve bize ulaşan ecdadımızın o başarılı dönemlerinde olduğu gibi artık dünya da ezber bozan bir Türkiye’yi milletçe başarabiliriz” dedi.
“GELECEKTE NE OLACAĞI KONUSUNDA ENDİŞEYE DÜŞENLER TÜRKİYE’DE Kİ İSTİKRARI BOZMAYA ÇALIŞIYOR”
Dünyadaki birçok noktada Türkiye’nin nasıl ilerlediği konusunda konuştuklarını söyleyen Topbaş, “Dünya Belediyeler Birliği başkanlığım ve ayrıca Birleşmiş Milletler’de bulunduğum görevlerim sebebiyle kurduğum bütün temaslarda ve belediye başkanlarıyla konuşmalarımda Türkiye bunu nasıl başarıyor gibi sözlere muhatap oluyoruz. Şunu ifade etmek isterim ki Türkiye’nin gelmiş olduğu bu başarıyı artık herkes kabul ediyor. Bundan sonra nereye gidecek nasıl gelişecek diye endişe duyanlar var. İşte o endişe duyanlar Türkiye’nin istikrarını bozmaya gayret gösteriyorlar. İçerde bir takım entrikalar çevirmeye bu toplumu birbirlerine düşürmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.
“DEĞERLERİMİZDEN UZAKLAŞTIĞIMIZ ZAMAN NELERE DÜŞECEĞİMİZİ GÖRMEK ZORUNDAYIZ”
Başkan Topbaş, “Düzenli bir gelişim ve düzenli bir çalışma olsaydı şimdi bunlardan bahsetmezdik. Her yerleşim yerlerinde, okullarımızın bulunduğu yerlerde ve gençlerimizin bulunduğu her yerde spor tesisleri mutlaka olurdu. Bugün Eyüp Sultan’da bir hanım kardeşim yanıma geldi. Bizlere notu vererek oğlunun bir madde bağımlısı olduğunu hıçkırarak, ağlayarak anlattı. Bizler bunları bulmak zorundayız. Değerlerimizden uzaklaştığımız zaman nelere düşeceğimizi görmek zorundayız. Beraberce büyük bir aileyiz, her fert bizim çocuğumuz. Bizim beraberce ve milletçe geleceğe yürümemiz lazım” diye konuştu.
“MERKEZİ HÜKÜMETLE YEREL BELEDİYELERİN UYUMUNU BU ÇALIŞMALARDA GÖRÜYORUZ”
Ardından söz alan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, “Bu yaptığımız tesisin bu gün sadece stadyum kısmını açıyoruz. Projelerimiz içerisinde kapalı spor salonumuz ve yüzme havuzumuz var. Bunlarında inşallah çok kısa bir süre sonra ikmal inşaatlarını yaparak başlayacağız. Hatta başka çalışmalarıyla ilgili şuanda Ankara’yla görüşmelerimiz devam ediyor. Başka spor branşlarıyla ilgili yer tahsis taleplerimiz de oldu. Onları da takip ediyoruz. Burada aslında merkezi hükümetle yerel belediyeler arasındaki uyumu görüyoruz. Merkezi hükümetimiz yerel belediyeleri ne kadar desteklerse yerel anlamda böyle güzel çalışmalar daha fazla ortaya çıkar” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri sahneye çıkarak Şehit Osman Yumuk Kemerburgaz Spor Kompleksi’nin açılışı için kurdele kesti. Topbaş, kurdeleyi çocuklara kestirdi.