Ankara’da Görme Engelliler Stadı’nın açılışında siyasiler ve Milli sporcular görme engellilerle kıyasıya maç yaptı. AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “Bizim engellilerimiz zihniyet ve basiret engelli olanlara burada ders veriyorlar” dedi.
Ankara’da bir ilk olan Görme Engelliler için yapılan stadın açılışında Dünya Engelliler günü kapsamında, AK Parti İl Başkanlığı ile Osmanlı B1 Hiç Görmeyenler Takımı arasında bir futbol turnuvası düzenlendi. Görme engelliler için özel olarak tasarlanan bu stadın ilk maçında görme engelliler 2 gol ile galip geldi. Gerçekleşen turnuvaya AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Olimpiyat Güreş Şampiyonu Taha Akgül ve Kırkpınar Baş Pehlivanı Recep Kara da katıldı.
Maçın hakemliğini yapan Gündoğdu, “Öncelikle engelli kardeşlerimi tebrik ediyorum, ancak bu kadar profesyonel olunur, cenabı hak gözlerini almış ama diğer bütün organlarına hissiyatını vermiş ve çok iyi hissediyorlar. Diğer takımdaki güreşçilerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz de mükemmel bir empati yapmış oldular. Benim için de harika bir duygu, bizim engellilerimiz zihniyet ve basiret engelli olanlara burada ders veriyorlar. Kendileriyle barışık olmaları ve bu ülkeye olan sevdaları bu kaliteli işleri çıkarmalarına yol açıyor. Hakem olarak meclisi idare etmekten daha zor bir maçtı. Çünkü burada birkaç kez onları hayranlıkla takip ederken düdüğü çalmayı unuttum, onlarda düdük çalmadan hareket etmeyip kornerde beklediler bu açıdan zorluktu. Empati yapmak için sahaya çıkan arkadaşların nereden nereye geldiği ve ne duyguda olduğunu anlaması açısından bazen gözlerini açtıklarını tanıklık ettik, kırmızı kartı göstermedik ama kırmızı rengi gösterdik” diye konuştu.

“Biz elimizden geldiği kadar bu organizasyonlara destek veriyoruz”
Güreş Şampiyonu Akgül ise, “Görme engelli kardeşlerimiz abilerimizle birlikte maç yaptık. Güzel geçti ama çok da zordu. Allah kimseye yaşatmasın diyelim ama tabi kader bu, herkes bir engelli adayıdır. Bizlerde bugün o duyguyu tattık, insanın sağlığına şükretmesi lazım. Bu tesisi yapanlara teşekkür ediyorum biz elimizden geldiği kadar bu organizasyonlara destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Görmemenin zorluğuna değinen Baş Pehlivanı Kara da, “Maçımız güzeldi ama Ankara Osmanlı Sporun görme engelliler olarak bir teste ihtiyaçları vardı ve bunu da Ankara Büyükşehir belediyesi burada gerçekleştirdi. Arkadaşlarım bundan sonraki maçlarda Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya alacak kapasitede. Bizler de bugün engelli kardeşlerimizle empati yaptık. İki dakika sonra gözlerimizin açılacağını bile bile oynadık ama gerçekten çok zor. Gözünüzü kapatıp bir dakika bekleyin bakalım ne oluyor, hayat nasıl gidiyor, arkadaşlar o halde gol atabiliyorlar, hayat sevinci içindeler Allah yollarını açık etsin” şeklinde konuştu.