Samsun’da vatandaşlar bayram tıraşı olmak için berberlere akın etti.
Ramazan Bayramı arefesinde berberlerde yoğun bir mesai var. Bayram tıraşını son güne bırakan vatandaşlar hem berberlerde büyük bir yoğunluk oluşturdu hem de uzun süre sıranın kendisine gelmesini bekledi. Berberler de vatandaşın talebini karşılamak için yoğun bir efor sarf etti.
Bayramda çalışmak isteyen berberler için herhangi bir kısıtlamanın olmadığını belirten Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan yaptığı açıklamada, “Bayramdan önce tıraş olmak Türk erkeklerinin örf ve adetidir. Vatandaşlar bu yüzden bayramlara özel olarak tıraş olmak istiyorlar. Bu durum bize ve meslektaşlarımıza büyük bir keyif veriyor. Biz de bu anlamda halkımıza en iyi anlamda hizmet vermek için yoğun çaba içerisine giriyoruz. Bugün de özel tarife olarak isteyen berberlerimiz gece geç saatlere kadar veya sabaha kadar çalışabilirler. Burada amaç vatandaşların işini görmek. Ayrıca bayramda çalışmak isteyen berberler içinde herhangi bir kısıtlama koymadık. İsteyen berberler bayramda da vatandaşlara hizmet verebilecekler” dedi
10 gündür yoğunluk yaşadıklarını belirten 25 yıldır berberlik yapan berber Asım Şahin, “Geçtiğimiz bayramlarda sadece son gün ufak bir yoğunluk oluyordu. Ama bu bayramda vatandaşlar son 10 gündür berberlere yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle bayram tıraşını son güne bırakan vatandaşlar için bugün sabaha kadar vatandaşlara hizmet vermeye devam edeceğiz. Bayramın yaz ayına denk gelmesiyle birlikte son yıllarda görmediğimiz bir yoğunlukla karşı karşıyayız” diye konuştu.