Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY,()-AKSARAY Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'yı, düzenlenecek olan 5'inci Ulusal Yönetim Bilişim Zirvesi öncesi öğrenciler ziyaret etti.  
5'inci Ulusal Yönetim Biliim Zirvesi 28-29 Nisan tarihleri arasında Aksaray'da düzenlecek. Zirve komite başkanı Murat Söyler ve öğrenciler, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'yı ziyaret etti.   
Aksaray Belediyesinde yapılan görüşmede 5. Ulusal Yönetim Bilişim Zirvesi tanıtımını Doç. Dr. Hülya Bakırtaş, organizasyon komite başkanı Mahmut Söyler ve ekibin diğer üyeleri Büşra Yıldız, Gizem Talan tarafından yapıldı.
Araştır, üret, bilişimi yönet sloganıyla 5. Ulusal Yönetim Bilişim Zirvesi Aksaray Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hülya Bakırtaş’ın başkanlığında gerçekleşecek.
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile yaptığı görüşme esnasında konuşan Doç. Dr. Hülya Bakırtaş “5. Ulusal Yönetim Bilişim Zirvesi, bölüm öğretim elemanları, organizasyon komitesi başkanı ve yaklaşık 150 kişilik bir ekip tarafından organize edilecektir. Türkiye'nin dört bir yanından Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde okuyan 1200 öğrencinin yanı sıra, öğretim elemanları ve sektör uzmanları Aksaray'da bir araya gelip, sektörün önde gelen isimlerini dinleme, etkileşime girme fırsatı bulmakla birlikte aynı zamanda bir network(ağ) oluşturulmasını da sağlayacaktır.” dedi.
Bilimsel ve teknolojik çalışmaların artması ve bunların etkin bir şekilde günlük hayata adaptasyonuyla mümkün olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaptığı açıklamada “Öğrencilerin Aksaray’da böyle bir etkinlik yapması bizi gururlandırıyor. Yapılan bu zirvede üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazırız. Her konuda destekçiyiz. Gerek yönetim bilişim sistemleri bölümünü gerekse Aksaray’ı en iyi şekilde tanıtacağınızdan eminim. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.