Denizli’de 28 yıldır berberlik yapan Yakup Güleç, annesinin rahatsızlığı döneminde kan bulmakta zorluk çekince vatandaşların kan gruplarının listesini tutmaya başladı. Elinde 12 bin kişinin kan grubu ve telefon numarası olan Güleç, ihtiyacı olanlara yardım ederek karşılığında sadece dua bekliyor.
Denizli’de 28 yıldır berberlik yapan Yakup Güleç, sosyal bir sorumluluk projesi yürütüyor. Bayramyeri Meydanı’ndaki dükkanında her gün onlarca kişiyi tıraş eden Güleç, aynı zamanda kan bankası görevi de görüyor. Yıllar önce annesinin rahatsızlığı döneminde uzun süre kan bulamayan ve bu yüzden büyük sıkıntı yaşayan Güleç, annesinin rahatsızlığının ardından insanların bu sıkıntıyı yaşamaması için dileyen herkesin kan grubunu, ismini ve cep telefonunu kaydetmeye başladı. Berber dükkanındaki bilgisayara yaklaşık 12 bin kişinin adını, telefonunu ve kan grubunu kaydeden Güleç, kan ihtiyacı olanlara yardım ediyor. Hemen her gün vatandaşların kendisine gelerek kan istediğini belirten Yakup Güleç, bunun karşılığında sadece ‘Allah razı olsun’ demelerini beklediklerini söyledi.
LİSTE TUTMAYA BAŞLADI
12 yıl önce bu projeye başladığını ifade eden berber Yakup Güleç, "Ben bu işe annem rahatsız olduktan sonra girdim. Bu dönemde kan bulmakta büyük zorluk yaşadım. Zorlanınca böyle bir şey yapabileceğimizi düşündüm. İlk olarak arkadaşlarımın adını ve kan grubunu almaya başladım. Birkaç ayda 2 bin üyeye yaklaştık. Şu anda 12 bin üyemiz var. Sadece Denizli’ye değil Ege Bölgesi’ne bile yeteriz" dedi.
Kan ihtiyacı olanların kendilerini aradığını ve kendilerinin de yardımcı olduklarını ifade eden Güleç şunları söyledi:
"Herhangi bir kan ihtiyacı halince bana ulaşıyorlar. Kimisi dükkana gelip liste alıyor. Bu listeyi kişiye veriyoruz. Kan veren kişinin adını yeniden bize bildirmeleri lazım. Aynı kişi bir daha kan veremez çünkü. Biz sadece vatandaşımızın ‘Allah razı olsun’ demesi için bu işi yapıyoruz. Yaratılanı seviyoruz, Yaradan’dan ötürü."