Antalya Büyükşehir Belediyesinin, Döşemealtı ilçesinde Antalyaspor’a teslim edilmek üzere inşa ettirdiği tesislere gelen haczin Büyükşehir Belediyesinin başvurusu üzerine durdurulduğu bildirildi.
Konuyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada inşaatı tamamlanan tesislerin yüklenici firmadan 18 Ağustos 2016 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından geçici kabulü yapılarak teslim alındığı hatırlatılarak haciz işleminin müteahhit firmanın taşeronu ile taşeron firmaya mal veren vatandaş arasında yaşandığı bilgisi paylaşıldı.
Söz konusu tesisin yüklenici firmaya değil Antalya Büyükşehir Belediyesine ait olduğunun altı çizilen açıklamada "Tesisler Antalyaspor kulübüne henüz teslim edilmemiştir. Alacaklıların Antalyaspor Tesislerinden değil, yüklenici firmanın mülkünden icra işlemi yaptırması gerekmektedir. Bu yanlış bir uygulamadır. Antalya Büyükşehir Belediyesinin ilgili firmaya herhangi bir borcu yoktur. Haciz işlemi müteahhit firmanın taşeronu ile taşeron firmaya mal veren vatandaş arasında yaşanmakta olup Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi bulunmamaktadır. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesinin itirazı üzerine gerekli hukuki işlemler başlatılmış olup yine Büyükşehir Belediyesinin başvurusu üzerine mahkemeler tarafından icra işlemleri durdurulmuştur" denildi.