İSTANBUL, () - 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yılını kutlama töreni, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde yapıldı. 

Kartal Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programa; okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı.

Şehitler için Kur’an okunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan program, öğretmenlerin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla devam etti. Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı program kapsamında; Kartal Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesi, Özel Kıraç Anadolu Lisesi, Cevizli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi öğrencileri, Türklerin kaderini değiştiren Çanakkale şehitlerini ‘Kınalı Kuzular’ adlı tiyatro gösterisiyle canlandırdı. Gösteriyi izleyen vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Tiyatro gösterisinin ardından; Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka ile Kartal Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Çağatay Akalın, ‘Çanakkale’ konulu yarışmada derece alan öğrencileri tebrik ederek ödüllerini takdim etti.

(FOTOĞRAFLI)