CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun CHP’de siyaset yapmasına karşı çıkan CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya görevinden alınarak yerine Mesut Rakıcı atandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, “Ben Mehmet Bekaroğlu’nun CHP’de siyaset yapmasına karşı çıkmıştım. Atatürk’e kefere diyen, ulus devlet fikrini kabul etmeyen bir kişinin CHP’de siyaset yapmasına karşı olduğumu genel başkanımıza da iletmiştim. Kendisinin CHP çatısı altında bulunduğu sürece 10 yıldır İl Başkanlığı görevini yürüttüm CHP’de artık görev yapmayacağımı da dile getirmiştim. Genel Merkez bu tepkilerimiz üzerine beni görevimden alarak yerime bir arkadaşımızı atadı. Bana Genel Merkez’de danışmanlık görevi teklif edildi. Asla genel başkanımıza saygısızlık etmek istemem. Ancak ikametim dolayısı ile siyaset yapacağım yer memleketim Rize’dir. Partimi iktidar yapmak için mücadele etmeye devam edeceğim” dedi.
Öte yandan, Aslankaya’nın görevinden alınmasının ardından bir çok yönetim kurulu üyesinin de görevlerinden istifa ettikleri öğrenildi. Aslankaya ve görevinden istifa eden partiler Perşembe günü geniş katılımlı bir basın toplantısı yapmaya hazırlanıyor.