Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telekonferansla Nusaybin’deki toplu konutların temel atma törenine katıldı.

Nusaybin Dicle Mahallesindeki temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Nusaybin Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirilen Kaymakam Ergün Baysal, Nusaybin Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Kamu Kurum ve Kuruluş yöneticileri STK temsilcileri katıldı.

Nusaybin’de temel atma töreninde konuşan Bakan Özhasaki, Cumhurbaşkanının kendilerine iki talimatının olduğunu belirtti. Özhasaki, “Birincisi terör yaşanan bölgelerde eşkıyaları temizleyin. İkincisi de orada mağdur olan vatandaşlarımızın bir an önce yarasını sarın mağduriyetlerini giderin yıkılan evlerini yeniden yapın o bölgedeki insanlarımızın duasını alın” dedi. “Bugün Nusaybin’e 4 bin 600 bağımsız birimin temelinin atıyoruz” diyen Bakan Özhaski, “Aynı zamanda tüm Nusaybin’in altyapısını yeniliyoruz. 250 kilometre su kanalını, 75 kilometre kanalizasyon hattını yapıyoruz. 110 kilometre burada bir yol ağı planlıyoruz. Bir güzel hadisede terör yaşanan bölgelerde de batıdaki birçok Belediye başkanı arkadaşlarımız bizlere kardeş olmaya teklif ettiler. Nusaybin’de Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz aldı. Burada tam 5 tane parka başlıyorlar onlarında temelini atıyoruz. Nusaybinli hemşerilerimiz için 2 milyar yatırım yapıyoruz, evlerimizi yılın sonuna kadar bitireceğiz. Vatandaşlarımızdan kimin evi kaç metre kare olarak yıkılmışsa eski yeni demeden aynı metre karesinde evlerde teslim edeceğiz. Yılsonunda bütün kardeşlerimizi evlerinde otururken evlerinden ayrı kaldıkları süre içerisinde kaç ay geçmişse onların kira yardımını da bulunuyoruz ve eşyalarının bedellerini ödüyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mardin’de telekonferansla canlı bağlanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhasaki, Nusaybin Kaymakamı Ergün Baysal ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel butona basarak TOKİ’nin vatandaşlar için yapacağı evlerinin temlerini attı.

(Abdullatif Altunkaynak/İHA)