Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde ‘Şehitlere Saygı, Teröre Lanet Yürüyüşü’ne binlerce vatandaş katıldı.
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde PKK’nın hain tuzağıyla 16 askerin şehit olması ve Iğdır’dan gelen 13 şehit haberi tüm Türkiye’de olduğu gibi Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde de tepkilere sebep oldu. Merkez Çarşı Camii’nde vatandaşların katılımı ile şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından belediye önünden yürüyüşün gerçekleşeceği Kent Meydanı’na hareket eden kalabalık grup terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.
Grup adına konuşan Faruk Balcı, "Eli kanlı vatan hainleri milletimize, emniyet güçlerimize, askerimize, polisimize ve sivil vatandaşlarımıza karşı terörist saldırılarını arttırmışlardır. Şehitlerimiz yüreğimizi dağlıyor. Türkiye kanlı oyunlarla, tezgâhlarla karşı karşıyadır. Bütün terörist faaliyetlere yüksek sesle karşı çıkmak ve lanetle bunları kınamak durumundayız. Terörün bu kanlı, kalleş ve kirli yüzünün deşifre edilmesi, buna karşı toplum olarak hepimizin mücadele etmesi gerekiyor. Bütün sivil toplumun bunlara gür ve yüksek bir sesle karşı durması, bunları lanetlemesi, yüreklerde ve vicdanlarda mahkûm etmesi gerekiyor. Biz toplum olarak inşallah bunlardan kurtulacağız. Çünkü Türk milleti asil bir millet. Bugüne kadar karşılaştığı birçok badireyi atlattı" dedi
Yapılan konuşmaların ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı bir ağızdan söylendi. Daha sonra binlerce kişi Kent Meydanı ve Eminbey Caddesi üzerinden yürüyerek teröre karşı bir ağızdan sloganlar attı. Yürüyüşün ardından ilçe merkezinde araçlar konvoy yaptı. Yürüyüş, birlik ve beraberliğe sahne olurken, siyasi partiler ve diğer gruplar bir ağızdan terörü lanetledi.