Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu, "Koçum Babam" adlı projeyi hayata geçirdi. Hayat koçluğu eğitimi alacak engelli babaları, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirerek eşlerinin yükünü hafifletecek.
Engelli çocuğu olan ailelerde en büyük yükün annelerin üzerinde olmasından yola çıkan Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu, Yalova’da başlattığı "Koçum Babam" adlı proje ile bir ilke imza attı. Uygulama Oteli’nde düzenlenen açılış programı ile hayata geçirilen proje, babaların engelli çocukları ile daha fazla zaman geçirmesini sağlamayı hedefliyor. Proje hakkında bilgi veren Federasyon Başkanı Murat Arslanhan, "Ülkemizde son zamanlarda yaygın olan iş koçluğu, hayat koçluğu gibi çeşitli çalışmalar başladı. Ama bunlar herhangi bir sertifikaya dayandırılmadan ve denetime tabi tutulmadan yapılıyor. Engelli aileleri de çocukları için koçlar tutmaya başladı. Ehil olmayan kişilerin bu işi yapmasına mani olmak için bu projeyi başlattık. Engelli çocuğun yanında hep annesi var. Babalar genelde işlerinden dolayı çocukla fazla ilgilenemiyor. Dolayısıyla yüke tam ortak olamıyor. Biz dedik ki madem böyle bir sistem var. Gelin biz bu sistemi birleştirelim. En iyi hayat koçu babadır mantığıyla yola çıktık" dedi.
Babalara eğitim vereceklerini anlatan Murat Arslanhan, "Engelli ailesinin hayatında çeşitli değişikliklere vesile olmak istedik. Hayatlarının daha da iyileşmesine sebep olacağız. Bunun için babalar ve engelli çocuklarıyla çeşitli faaliyetler yapacağız. Doğa gezileri, fotoğraf çalışmaları yapacağız, seminerler vereceğiz. Derdimiz, aile içerisindeki iletişimi en üst seviyeye çekmek ve baba ile çocuk arasındaki irtibatı arttırmak" dedi.
Engelli babaları da projeye destek verdi. Proje çeşitli eğitimlerle mayıs ayına kadar devam edecek.