Eski Devlet Bakanı ve AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Salim Ensarioğlu, Mutlu Kaya’nın ailesinin çığlığını duydu. Aileyi ziyaret ederek, destekte bulunan Ensarioğlu, tüm işadamlarına aileye yardım etmeleri çağrısında bulundu.
Katıldığı bir televizyon yarışmasında adını duyuran ve Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu başından yaralanan Mutlu Kaya’nın, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisindeki tedavisi sürüyor. Kaya’nın ailesi, yaklaşık 20 gündür, hastanenin bahçesinde, yere serdikleri bir battaniyenin üzerinde oturarak, kızlarından gelecek iyi haberi bekliyor. Bir taraftan kızları içeride yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren aile diğer taraftan dışarıda bekleyerek ve geceleri soğukta kalarak, ayakta durmaya çalışıyor. Yoksulluklarla boğuşan aile, vatandaşların desteğine ihtiyaç duyarken, İHA’nın geçtiğimiz günlerde ailenin hastane bahçesindeki dramını duyurduğu haberi ses getirdi.
ENSARİOĞLU’NDAN DESTEK
Haberi okuyan Eski Devlet Bakanı ve AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Salim Ensarioğlu, aileyi ziyaret etti. Hastanenin başhekimliğinde, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Kanğın ve başhekim Hikmet İyem ile birlikte, anne Hanım ve baba Mehmet Kaya ile görüşen Ensarioğlu, ailenin sıkıntılarını dinledi. Ensarioğlu, ziyaretin ardından ise aileye maddi destekte bulundu.
İŞADAMLARINA YARDIM ÇAĞRISI
Hastane çıkışı konuşan Ensarioğlu, 4’üncü defadır hastaneye geldiğini belirterek, “Herkesin huzurunda sağlık ekibine teşekkür ediyorum. Yapılabilecek her şey yapılıyor. Bundan sonrası Allah’ın taktiridir. Bir süreç lazım. Bütün vatandaşlara ve iş adamlarına çağrıda bulunuyorum, bu aileye yardım edin. Bu bir dilenme değil. Bu bir kazadır. Hepimizin başına gelebilir. Hepimizin evladı olabilirdi. Anne ve babanın, ailenin rahat edebilmesi için destek olunmalı. Hastane sağlık olarak gerekeni yapıyor. Bütün iş adamlarını sesleniyorum. Başka illerde olduğu gibi bir el uzatsınlar. Bu mübarek aylarda, bu mübarek Cuma gününde dua ediyoruz. İnşallah Allah şifa verir. Temennimiz bu” dedi.