Erzincan’ın ilk evden kaçış oyunu olan ’Escape Korku Evi’ oyunseverlerini bekliyor.
Son günlerde Türkiye’yi de etkisi altına alan evden kaçış ve korku oyunları, karanlık bir ortamda oynanması ve gerilim dolu olması nedeniyle özellikle günlük hayatlarına heyecan katmak ve adrenalin yaşamak isteyen vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Tüm dünyayı saran ’Escape Korku Evi’ en az 2, en fazla ise 5 kişi oynanıyor ve belirli bir parkur ile dizayn edilmiş bir eve kilitlenip, içerideki bulmacalar sayesinde şifreleri çözerek, bir saat içerisinde dışarı çıkma esasına dayanıyor. Oyunseverlerin zekalarını en iyi şekilde kullanmaları ve matematiksel düşünme ile ipuçlarına yaklaşmaları, odadan çıkmak için önemli bir fayda sağlıyor. Senaryoya göre oyunseverlerin grup halinde girdikleri evdeki ipuçlarını matematiksel olarak çözüp, 1 saat içerisinde evi terk etmeleri gerekiyor.
Erzincan’da üniversite okuyan Talip Say isimli öğrenci Kütahya’da karşılaştığı oyunu, 2 üniversite arkadaşı olan Ahmet Çağrı Ilgaz ve Ömer Yaser Yarar ile paylaştı. Ilgaz ve Yarar, arkadaşlarının destekleriyle ’Escape Erzincan’ Korku Evini Erzincan’a taşıdı. 3 üniversite öğrencisi, tüm oyunseverleri, İnönü Mahallesi Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesinde bulunan Nazirler işhanındaki bodrum katta dizayn ettikleri parkurda eğlenmelerini sağlayacak, adrenalin dolu bir atmosfer yaşatmaya çağırıyor.
İşletme sahibi üniversite öğrencisi Talip Say, Erzincanlıların eğlenceli dakikalar yaşayacağı Escape Erzincan Korku Evinin Erzincan’da ilk olduğunu belirterek, evde oynanan oyunun insanlarda ikili iletişim becerilerini yetiştirdiğini ve yoğun stres ve baskı altında insanların nasıl davranması gerektiğini gösteren yardımcı fiziksel bir aktivite olduğuna dikkat çekti.

"Erzincan’ın korku temalı ilk evden kaçış oyunu"
Üniversite öğrencisi Talip Say, korku evine ilişkin yaptığı açıklamada, "Escape Korku Evi Erzincan’ın korku temalı ilk evden kaçış oyunu. Oyumuzun amacı içeriye girip, ekip ruhu şeklinde en az iki, en fazla 5 kişilik bir grubun ekip olarak bir saat içerisinde ipuçlarını birleştirerek, 6 odalı parkuru tamamlayıp, çıkması üzerine kurulu bir ev. Bu oyun insanlarda ikili iletişim becerilerini yetiştiren yoğun stres ve baskı altında nasıl davranması gerektiğini gösteren yardımcı fiziksel bir aktivite. Erzincan da biz bu oyunun gelişmesini çok istedik. İnsanlara faydalı olmasını istedik. Erzincan’da yapılacak farklı bir aktivite olmasını istedik. Bu yüzden 3 arkadaşımızla bu işi yapıyoruz. İlk olarak Demirkent Beldesinde kurmuştuk ama merkezde bunun daha faydalı olabileceğine karar verdiğimiz için korku evini merkeze taşıdık. Oyunumuz 16 yaş ve üzeri kişilere hitap ediyor. Üst seviyemiz yok. 40-45 yaşındaki müşterilerimiz de oldu. Oyunseverler buradan mutlu ayrıldılar" dedi.

Korku Evi Oyunu nasıl oynanıyor?
Korku Evi oyununu anlatan Say, "Birbirine bağlı 6 odadan oluşan bir eve giriyorsunuz. Her oda karanlık, şifreli ve kilitli. Sınırlı sayıda el feneriniz var. Ekip olarak girdiğiniz odada ipuçlarını birleştirerek, şifreleri çözüp, bulunduğunuz odadan bir sonraki odaya geçmeye çalışıyorsunuz. Bu şekilde bir saat içerisinde 6 odadan kurtulup, çıkmaya çalışırken biz de oyunseverleri korkutup, yeri geldiğinde eğlendirip, aktivite yaparak, oyunseverlerin eğlenmesini sağlıyoruz. Oyuna en az 2, en fazla ise 5 kişi ile girilebiliyor. Oyunumuz korku içerdiği için kolostrofobi, kalp rahatsızlığı, astım ve hamilelik şüphesi gibi durumlar için sakıncalı. Oyuncular oyun içerisindeyken bizlerden 3 defa yardım alma hakları var" diye konuştu.
Oyun parkurunu 2 ayda bir değiştirip, yeni bir sistem haline getirerek, oyunseverlerin eğlencesine sunduklarını belirten üniversite öğrencisi Talip Say, oyun içerisine kurdukları korku kapanlarının ise yapay korkular olduğuna işaret ederek, insanlar üzerinde kalıcı bir etki bırakmayacak seviyede olduğu söyledi.

"Oyunu Erzincan’a kazandıranlara çok teşekkür ediyoruz"
Kilitli oldukları Escape Erzincan Korku Evindeki şifreleri bir saat içerisinde çözerek çıkış noktasına ulaşan oyunsever Mehmet Kazan isimli üniversite öğrencisi evde kendilerine kurulan tuzakların çok korkunç olduğunu söyleyerek, hem eğlenip hem de korktuklarını belirtti. Kazan, "Çok korkunçtu. Hiç beklemediğiniz anda hiç beklemediğiniz şeyler ile karşılaşabiliyorsunuz. Tam olaya odaklanmışken, bir anda bir yerlerden bir şeyler çıkıyor ve ödümüz kopuyor. Tam şifrelere odaklanıyoruz, çözeceğiz derken, bir yerden geçerken biranda bir şey çıkıyor. Bambaşka bir odaya giriyoruz. Her yerde kanlar falan var. Çok beğendik oyunu Erzincan’da böyle bir oyunun olması çok iyi. Erzincan’da çok fazla bir sosyal aktivite yok. İnsanlar sadece kafe gibi yerlerde takılabiliyor. Biz burayı keşfettik. Oyuna girdik ve çok beğendik. Bu oyunu Erzincan’a kazandıranlara çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Arkadaşları ile birlikte Escape Erzincan Korku Evi oyununu oynayan Vildan Kaya isimli üniversite öğrencisi ise oyunu broşürde gördüğünü belirterek, Erzincan’da ilk defa farklı bir ortamla karşılaştığını söyledi. Kaya, "Biz arkadaşlar ile ilk broşürlerde gördük. Sonra gelmeye karar verdik. Geldiğimde çok farklı bir ortam buldum burada. Hem korktuk hem eğlendik. Hiç beklediğiniz şeyler çıkıyor içerde. Bu oyun çok farklı bir hava katıyor. Ben herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.