Cumhuriyet gazetesinin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Zeki Sayar'ı hedef alarak hazırlamış olduğu haberin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Yenisafak’ta yayınlanan belgeye göre, Sayar'ın suçlu bulunacağı herhangi bir unsurun oluşmadığı görüldü.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan haberde Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi ve eski Rize Müftüsü Zeki Sayar'ın 2003 yılında yaşanan sel ve heyelanlar nedeniyle afetzede 20 öğrenciye verilen 800 – 1500 euroluk bursu kendi kızı ve müftülük çalışanları için kullandığı iddiasına yer verilmişti.

Habere göre, bursu veren Almanya'nın Köln kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından iddialar hakkında inceleme yapılmış ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı ve Rize Valiliği de incelemede bulunmuştu.
Bu incelemeler sonucunda hiçbir suç unsuruna rastlanmadı ve 2003 yılında gerçekleştiği iddia edilen suç üzerine 2010 yılında isimsiz ve imzasız bir şikayet dilekçesi gönderildiği, Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma evrakı incelenerek, kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiği ortaya çıktı.

Yenisafak’ın haberine göre Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi ve eski Rize Müftüsü Zeki Sayar'ın suçlanabilmesi için gerekli suç unsurlarının oluşmadığına karar verildi. 2010 yılında Başsavcılık tarafından alınan bu kararla Eski Rize Müftüsü Zeki Sayar hakkındaki iddialardan aklanmış oldu.