Son dönemlerde artan terör olaylarına karşı tepkiler ve protestolar dinmedi. Eskişehir’de yüzlerce kişi, bir araya gelerek yürüyüş düzenlerken kentteki eğlence mekanları da kepenklerini indirerek teröre karşı tepki oluşturdular.
Şehrin çeşitli noktalarında toplanan yüzlerce vatandaş, Üniversite Caddesi’nde bulunan bir alışveriş merkezi önünde geldi. Burada bir süre sloganlar atan grup, Türk Bayrakları’yla süslenmiş araçlar eşliğinde yürüyüşe geçti. İsmet İnönü Caddesi’nde yürüyen grup, burada çevredeki vatandaşların da katılımıyla şehitler için saygı duruşunda bulundular. Ellerinde Türk Bayrakları bulunan ve tekbirlerle beraber tekrar yürüyüşe geçen grup, polisler eşliğinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı binası önüne geldi. Burada İstiklal Marşı’nı okuyan grup, tekrar Üniversite caddesi istikametine doğru yürüyerek olaysız şekilde dağıldı.
EĞLENCE MEKANLARI KEPENK İNDİRDİ
Son dönemlerde art arda gelen şehit haberlerinin ardından protestolar devam ederken Eskişehir’de bulunan eğlence mekanları da kepenk indirdiler. Hoşnudiye mahallesi Vural sokakta bulunan bar, restoran ve kafe gibi işletmelerde müzik yayını yapmazken artan olayları kınadı.