Diyarbakır Genç İşadamları Derneği (DGİD) Başkanı Remzi Kaymak, diyalog ve müzakere sürecinin yeniden başlatılmasını isteyerek, barışın en kötüsünün bile savaşın en iyisinden daha iyi olduğunu vurguladı.
DGİD Başkanı Remzi Kaymak, yaşanan olaylar ve terör saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son 3 ayda yaşanan gelişmelerin hem iş camiasını hem de Diyarbakır’da yaşamını sürdüren tüm halkı etkilediğini anlatan Kaymak, diyalog ve müzakere sürecinin yeniden başlatılmasını istedi. Bununla ilgili başta siyasi partiler olmak üzere, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkat çeken Kaymak, “Hiçbir savaşın iyisi olmaz. Barışın en kötüsü bile savaşın en iyisinden daha iyidir” dedi.
Her gün ölüm haberlerinin geldiğini ve halkın artık yaşananları kaldıracak gücünün kalmadığını anlatan Kaymak,
“Şiddetin sona erdirilmesi istiyoruz. Siyasilerimize bir araya gelip diyalog için, şiddet ortamında ‘dur’ demeleri çağrısında bulunuyoruz. Olan annelere, çocuklara ve kardeşlerimize oluyor. Son 3 yıllık sürece geri dönülmesini istiyoruz” diye konuştu.
İş çevrelerinin artık ekonomiyi değil, yaşanan olayları konuştuğuna da işaret eden Kaymak, “Bu kan bir an önce durmalı. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz ve hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz” dedi.