BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bahçeli'nin erken seçim açıklamasıyla ilgili "Buna Meclis karar verir. Cumhurbaşkanı, Başbakanımız karar verir" dedi. 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Dünya Akıllı Şehirler Kongresi 18"in açılış törenine katıldı. Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törene Bakan Özlü'nün yanı sıra İspanya eski Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı. Açılış töreninin ardından Bakan Özlü, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

"BUNA MECLİS KARAR VERİR"
Bakan Özlü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün yaptığı erken seçim açıklamasıyla ilgili "Bunu Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza soralım. Buna Meclis karar verir. Cumhurbaşkanı, Başbakanımız karar verir. Şu anda bir şey söylemek istemiyorum" diye konuştu. 

DİJİTAL DÖNÜŞÜM YOL HARİTASI
Bakan Özlü, Türkiye'nin dijital dönüşüm yol haritasında hangi aşamaya gelindiğinin sorulması üzerine, "Yakın Türkiye'nin dijital dönüşüm yol haritasını açıklayacağız. Son noktaya geldik, son düzeltmeleri yapıyoruz. 6 bileşenden oluşuyor, bunu sizlerle paylaşacağız. İçerisinde akıllı şehirler var. Türkiye'nin yapacağı yatırımlar var. Güzel bir program hazırladık. Yaklaşık 1,5 yıldır çalışıyoruz. Bunu bu ay içerisinde sizlerle paylaşacağız" şeklinde konuştu. 

"AVRUPA'NIN TÜRKİYE'YE İHTİYACI VARDIR"
İstanbul hakkındaki düşünceleri sorulan İspanya eski Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ise şunları söyledi:
"Eğer dünyada bir başkent seçmek gerekirse bu kesinlikle İstanbul olurdu. Çok derin tarihi olan bir şehir, kıtalar arasında bir geçit, kültürler arasında bir köprü oluşturuyor İstanbul. Eğer Türkiye'de İstanbul olmasaydı, dünya şu anda olduğu gibi olmazdı. Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı vardır. Türkiyesiz bir Avrupa çok çok daha güçsüz olacaktır. İstanbul her şeyden önce akıllı şehirlerin lideri olmalıdır, teknoloji devriminde lider olmalıdır."

FOTOĞRAF