Silivri’deki evinde hayatını kaybeden ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan için Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde tören düzenleniyor.
Ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan (85) yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı Silivri’deki evinde hayatını kaybetmişti. Özcan için sevenleri Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde anma töreni düzenledi. Özcan’ın Türk bayrağına sarılı naaşı tiyatro sahnesine getirildi.
Haldun Taner Sahnesi’ndeki törene Özcan’ın torunu Tarık Ündüz, oğlu Kılıç Işılay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Gülse Birsel, Gonca Vuslateri, tiyatro sanatçıları, aile yakınları ve sevenleri katıldı. Tören, Özcan’ın kısa biyografisinin sunumuyla başlayarak, saygı duruşuyla devam etti. Daha sonra sahneye çıkan meslektaşları Özcan’ı anarak kendisine rahmet diledi. Ünlü sanatçının sevenleri gözyaşlarına hakim olamazken, törende duygusal anlar yaşandı.
“Ustamızı kaybettik”
Anma törenine katılan Gülse Birsel, “Ustamızı, hocamızı, çok iyi bir dostumuzu ve dizimizin de incisini kaybettik. Çok üzgünüz” diye konuştu.
Gönül Ülkü Özcan’ın naaşı anma töreninin ardından kılınacak cenaze namazı için Şakirin Camii’ne götürülecek.