Diyarbakır’ın Hani ilçesinde teröristlerin tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit düşen uzman çavuşlar Polat Özbek ve Adnan Uluışık’ın naaşları, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
Hani ilçesi Aşağı Turalı Mahallesi Kıl Tepe bölgesinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı askerlerin arazi arama tarama faaliyetleri sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit düşen uzman çavuşlar Polat Özbek ve Adnan Uluışık için tören düzenlendi. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’nda düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve askeri erkan katıldı. Tören, şehitlerin cenazelerinin ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başladı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişi okundu.
Birlik adına konuşma yapan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, "Hukuku, temel insan hak ve özgürlüklerini eşitlik ile demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu tüm bu imkanlardan insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters, en alçak cinayetleri işleyen ve bu cinayetlere alkış tutanlar, şunu asla unutmasın Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.
Konuşmanın ardından şehitler için dua okundu. Törenin ardından Uzman Çavuş Adnan Uluışık’ın naaşı Samsun’a, Uzman Çavuş Polat Özbek’in naaşı ise Kocaeli’ye gönderildi.