Beylikdüzü’nün en prestijli projelerinden biri olan ve tanıtımı 15 gün önce yapılan Huzurlu Marmara’ya, kısa sürede beklenenin çok üstünde talep geldi. Arsanın yüzde 85’inin yeşil alan ve sosyal donatı olarak ayırıldığı projede dairelerin çok büyük kısmı deniz manzaralı. Toplam 10 bloktan oluşan ve 500 aileyi ev sahibi yapacak projede bazı bloklarda daha şimdiden bütün daireler satıldı.
Yeşil alanları, sosyal donatıları ve nefis deniz manzarası ile bölgedeki diğer konut projelerinden ayrılan Huzurlu Marmara’nın satış ofisi vatandaşların akınına uğruyor. Faaliyetlerine 2009 yılında başlayan ve bu güne kadar bin 500 aileyi ev sahibi yapan Huzurlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı, toplam 27 dönümlük araziye İstanbul Büyükşehir Belediyesinden projeye özel imar izni aldıklarını ve arsanın sadece yüzde 15’ine bina yaptıklarını belirterek, “Huzurlu İnşaat, 5 yıldır, Trakya başta olmak üzere Anadolu’nun çeşitli il ve ilçelerinde konut üretiyor. Bu 5 yıl içerisinde 1500 aileyi ev sahibi yaptık. Şimdi de İstanbul’un hava temizliği anlamındaki en önemli bölgesi olan Beylikdüzü’nde Huzurlu Marmara projemizi hayata geçiriyoruz. Beylikdüzü’nün denize nazır olan en güzel noktasındayız. Dairelerimizin yüzde 85’i deniz manzaralıdır. Ayrıca yüzde 85 yeşil alana sahibiz. Başarılı okullara, hastanelere, balık haline ve yat limanına oldukça yakınız. Projemiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden onaylı olmasıyla da öne çıkıyor. Bu bölgede, İhlas Marmara Evleri’nin birinci, ikinci ve üçüncü etapları ile Huzurlu Marmara olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geçen 4 proje var” diye konuştu.
“DEPREME KARŞI DAYANIKLI”
Huzurlu Marmara Projesi’nin depreme karşı dayanıklılığı ve sosyal donatıları hakkında da bilgi veren Bayram Bıyıklı, “Sitede çok sayıda alışveriş merkezi, oturma alanı, kapalı yüzme havuzu, spor alanı, kamelya, çocuk parkı, yürüyüş alanı ve hamam başta olmak üzere pek çok sosyal tesis var. İstanbul bir deprem bölgesi, ancak burada yaptırdığımız zemin etüdü sonucunda bölgenin çok sağlam olduğunu gördük. Depreme dayanıklı olması için radya temel yapıyoruz. Projede kat otoparkı var. Her daire için bir otopark bulunuyor. Ayrıca misafirler için de 120 adet yedek otopark var. Yani projede yerin iki kat altında 620 araçlık otopark var” dedi.
“ERKEN ALAN KAZANACAK”
Projenin şu anda tanıtım fiyatları ile satışta olduğunu ancak kısa süre içinde artış yaşanacağını belirten Bayram Bıyıklı, “Şu anda temelden bir satış yapıyoruz. Başlangıç olduğu için tanıtım fiyatlarımız oldukça makul. Ama kademe kademe fiyatlar yükselecek ve erken alan kazanacak. Metrekaresi şu anda 3 bin ile 3 bin 500 arasında. İleride ise metrekaresi 5 bin 500 civarında olacak. Alan herkes kazançlı çıkacak. Projeye talep beklediğimizin üzerinde gerçekleşti. Satışlar güzel gidiyor” dedi.
“BU PROJEYİ DEĞERLENDİRİN”
Projeden daire alan Ertuğrul Beler ise “Hayırlısıyla projeden bir tane daire satın aldım. Öncelikle Huzurlu İnşaat’ın ismi, projenin konumu ve güvenilirliği beni çekti. Projenin deniz manzarası ve peyzajı dikkatimi en çok çeken şeyler oldu. Yeşil alanın çok fazla olması benim için önemliydi. Şimdilik yatırım amaçlı düşünüyorum ama önümüzdeki günlerde oturma amaçlı da düşünebilirim. Herkese bu projeyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunuyorum çünkü oldukça yüksek miktarda yeşil alan var. Günümüzde İstanbul’da yeşil alanın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz” dedi.