İhlas Vakfı bu sene 14 ülkede “Kurban Kesim ve Dağıtım Organizasyonları” yapacak. Hayırseverlerin vekaleten bağışladığı yurt dışında kesilmesini istedikleri kurbanları kesecek ve ihtiyaç sahiplerine dağıtacak olan İhlas Vakfı kurban ekipleri yola çıktı. Yola çıkan ekipler 14 ülkede gerçekleştirecek olan kurban organizasyonları için kurbanlık alımları ve kesimleriyle ilgili gerekli çalışmaları ve düzenlemeleri yapacak.
2015 yılı kurban organizasyonları ile ilgili konuşan İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Okyay; “Organizasyonlarımız için oluşturduğumuz ekipler başta Türkiye olmak üzere, Somali, Afganistan, Etiyopya (Habeşistan), Sudan, Kenya, Uganda, Moritanya, Yemen, Bangladeş, Endonezya, Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan ve Hindistan’da hayırseverlerin vekaleten bağışladığı kurbanları keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklar” dedi.
Oluşturulan ekipler hakkında bilgi veren Okyay, Somali’de Hasan Gümüş, Afganistan’da Mustafa  ve Abdulhakim Mahdum, Etiyopya’da (Habeşistan) Hakan Gürsel, Sudan’da Müştak Saygın, Kenya’da Hakkı Okur, Uganda’da Ahmet Ertürk, Yemen ve Moritanya’da mezun öğrenciler, Azerbaycan’da Mehmet Mutasım, Gürcistan‘da Davut Kemaşidze, Hindistan’da Ahmet Kureyşi ile Suhail Nizami, Endonezya’da Muhammed Azzam ve Bangladeş’te Muhibbullah Muhammad’ın görevlendirildiğini söyledi.
Okyay, 14 ülkede görev yapacak kurban ekiplerinin, kurbanların kurbanlık vasıflarına uygun olarak alınmasına, İslami usullere uygun olarak ve vekalet verenlerin isimlerinin okunarak kesileceğini söyledi. Kesimler neticesinde elde edilen etlerin poşetleneceğini belirten Okyay, bu etlerin ihtiyaç sahibi Müslümanlara, yetimlere, okullara ulaştıracaklarını vurguladı.
Hayırseverlerin Türkiye’de kesilmesini istediği kurbanların ise Afyon ile 35 öğrenci yurdunun bulunduğu şehirlerde kesileceğini belirten Okyay, kesimler neticesinde elde edilecek etlerin yıl boyunca İhlas Vakfı yurtlarında kalan öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılacağının altını çizdi.