İşkur personel alımı ve işkur iş ilanları en popüler iş arama yöntemlerinden biridir. Ülkemi genç nüfusun fazla olduğu ve doğal olarak iş arayan sayısının da fazla olduğu bir ülkedir. Her ne kadar son yıllarda nüfus azalma eğilimi içerisine girmiş olsa da aslında iş ilanı arayan sayılarında büyük bir artış bulunmaktadır. Bazı sektörlerin canlı olması ve eleman ihtiyacının fazla olması kalifiye personel açığının fazla olması anlamına gelmektedir. Eğitim planlamasının düzenli ve bilinçli bir şekilde yapılmaması bu tür olumsuzlukların meydana gelmesine neden olmuştur. İşkur tam da burada devreye girerek kalifiye eleman ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır.

İşkur Meslek Edindirme Kursları

İşkur meslek edindirme kursları ile yetişmiş yani kalifiye eleman ihtiyacı karşılanmaktadır. Kalifiye eleman ihtiyacından kastımız meslek edindirme kurslarında ihtiyaç duyulan alanlara yönelik olarak personel yetiştirmek ve bunları yönlendirmektir. Tabi bunun için İş – Kur Bünyesinde yetiştirilmiş olan uzman eğitimcilerin de payı büyüktür. Bu uzmanlar çeşitli alanlarda kendilerini geliştirmiş, gerek özel sektörde gerekse devlet kurumlarında çalışan personellerden oluşmaktadır. İŞKUR kurslarının en büyük cazibe noktalarından biri de kursa katılan kursiyerlere kurs başına verilen ve aylık olarak ödemesi gerçekleştirilen bir ücrettir. Yani anlayacağınız bu kurslar sizin için zaman kaybı olmayacak ve geçirdiğiniz süre için para kazanmış olacaksınız.

İŞ –KUR Üzerinden Nasıl İş Bulabilirim?

Türkiye İş Kurumunun çalışma sistemi ile ilgili bilgileri yazımızın ilk kısmında sizlere belirtiştik. Peki işkur ile nasıl bir iş bulabilirim? Bu soru iş arayanların yoğun olarak sordukları soruların başında gelir. İşkur bir bakıma işveren ile işçinin aynı çatı altında buluşmasını sağlayan bir sistem oluşturmuştur. Ülkemizde bulunan bütün illerde faaliyet gösteren resmi ve özel tüm kurumlar sisteme üye olarak işçi, personel taleplerini sisteme yüklemektedir. Sizler de iş aradığınız zaman sisteme girerek uygun ilanları takip edebilir ve bu ilanlar ile yeni bir işe sahip olabilirsiniz.

İŞKUR İş İlanları Başvurusu

İşkur İş İlanlarına başvuru yapabilmek için öncelikle ilanları inceleyerek kendi meziyet ve mezun olduğunuz alanlara yönelik başvuruları takip etmelisiniz. Sürekli güncel ilanların bulunduğu sistemde tüm kurumlar kendi şartlarını ilan detaylarında bildirmekte ve bu yolla kalifiye personel istihdamını gerçekleştirmektedirler. İşveren günlük olarak yayımladığı ilanlara yapılan başvurularda seçim yapma hakkına sahiptir. Bu sebeple mülakat süreci de işe alım aşamasından üzerinde önemle durulan bir seçenektir.

Tüm Sektörlere Yönelik İş İlanları

İşkur personel ilanları sitesinde tüm sektörlere ait güncel iş ilanlarına ulaşabilirsiniz. Bankacılık, belediyeler, market iş ilanları, staj başvuruları, havayolu şirketleri, kamu ve özel hastaneler, eğitim, dershanecilik, tarım, hayvancılık, et ve süt ürünleri, yurtdışı ilanları, Bakanlık alımları, SYDV personel istihdamı, TSK ve EGM personel alımları gibi aklınıza gelebilecek tüm özel sektör ve kamu kurum kuruluşlarına yönelik ayrıntılı iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Yeni bir iş arıyor ve güvenilir bir şekilde geniş iş sektörlerinin ilanlarını inceleme fırsatını yakalamak istiyorsanız işkur iş ilanları sizin için çok önemli bir Seçenek olabilir. Online iş arama sizin kısa sürede çok sayıda ilana ulaşabilmenize olanak sağlamaktadır. Yazının devamı ve daha fazlası için İŞKUR sitesini inceleyebilirsiniz.

KAYNAK: İŞ-KUR