Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, () - ISPARTA Belediyesi tarafından Afrin Harekatı'na destek amacıyla bayrak asma kampanyası başlatıldı. Kentteki cadde ve sokaklar Türk bayraklarıyla süslenirken, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ordumuz ve Isparta halkımıza bir moral desteği düşüncesiyle bayrak kampanyası başlatmış bulunuyoruz" dedi.
Isparta Belediyesi, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD/YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla TSK, Mehmetçik ve vatandaşa moral olması için Türk bayrağı asma kampanyası başlattı. Her ev, iş yeri ve sokağa Türk bayrağı asmayı amaçlayan kampanya kapsamında cadde ve sokaklar belediye tarafından bayraklarla donatıldı.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kampanyanın tüm Türkiye'ye yayılması gerektiğini söyledi. Bayrak asmanın PKK'nın yok oluşu ve bitişi anlamı taşıdığını aktaran Başkan Günaydın, tüm halka Isparta'dan başlayarak ev, iş yeri ve sokaklarına Türk bayrağı asma çağrısında bulundu. Başkan Günaydın, "Şu anda Afrin olayı çok ciddi boyutta yol almakta. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ordumuz ve Isparta halkımıza bir moral desteği düşüncesiyle bayrak kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Başta Isparta Belediyemiz olmak üzere, şu anda bütün caddelerimize bayrak asılmakta. Ispartamız kırmızı beyaz hale gelmekte. Bu kampanyayı Isparta halkımızla birlikte yürütmek istiyoruz. Isparta halkı da evlerine, iş yerlerine ve sokaklarına bayrak asmaya başlamıştır. Halkımız da bu kampanyamıza iştirak etmektedir. Halkımıza bu iştiraklerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum" dedi.
Türk bayrağı olmayanların Isparta Belediyesi'nden istediği kadar alabileceğini vurgulayan Başkan Günaydın, "PKK- PYD ve düşman maşaları ile kökleri bitinceye kadar bayraklarımızı asmaya devam etmemiz gerekir. Güneyimizdeki bütün terörün temizlenmesini istiyorum. İnşallah bu Afrin operasyonundan sonra orasının da temizlenmesini arzu ediyorum ve inşallah olacağına da inanıyorum. Askerlerimize en derin sevgilerimi sunarken, onların bu harekatta burunları bile kanamadan büyük zafere ulaşmalarını diliyorum. Ordumuzun tamamına dua ediyorum. Bu güzel ve cesaretli askerlerimize başarılar ve zaferler diliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI