Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar kasabasında yaşayan işsiz 34 yaşındaki İsa Aydoğdu, telefonuna gelen ’hediye kazandınız’ mesajı ile kendini şanslı hissetti ancak Çin malı değersiz bir telefon ve tarihi geçmiş kazı kazan kartı olan kargoyu görünce şoke oldu.
Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar kasabasında yaşayan İsa Aydoğdu, ’yapılan çekilişte Türkiye’de 60 kişiye verilen hediyelerden bir tanesini de siz kazandınız’ mesajına aldandı. PTT kargo ile hediyesinin geleceğini büyük bir sabırsızlık içerisine bekleyen Aydoğdu, kargosunu teslim aldıktan sonra dolandırıldığını anladı.
Kendisine son model bir cep telefonu ile bin liralık hediye çeki geldiğini sanan Aydoğdu, kargo poşetini açtıktan sonra adeta hayatını şokunu yaşadı. İsa Aydoğdu yaptığı açıklamada "Para beni cezbetti ancak dolandırıldım" diye konuştu. Aydoğdu, “Ben evde akşam üzeri ailem ile birlikte oturuyordum. Anadolu TV’den telefonuma bir mesaj geldi. Gelen mesajda Galaksy S6 ve Bin TL’lik hediye kazandığım yazıyordu. Ben bu mesajı okuduktan sonra mesajda aramamı istedikleri numarayı hemen aradım. Ben tabi işsizim. Bu para ve telefonu fiyat olarak düşündüğüm zaman beni cezbetti aradım. Karşıma ilk önce ’kalite standartları gereği konuşmalarımız kayıt altına alınacaktır’ diye sesli mesaj çıktı. Daha sonra telefonda karşıma bir bayan çıktı. Bana ’Anadolu TV’den hediye kazandınız’ diye bir mesaj geldi dedim. ’Tamam beyefendi sizi biz aradık’ dedi. Öyle deyince heyecanlandım tabi" diye konuştu.
Aydoğdu, "Para çok cezbetti beni. ’Bu telefonu ve bin TL hediye çekini neden bana veriyorsunuz’ dedim. Büyük bir meblağ doğrusu. Bana dediler ki ’Türkiye genelinde 60 kişiye biz bu hediyeyi veriyoruz. Dün Anadolu TV’de yapılan çekiliş sonrasında bu 60 kişiden biri siz oldunuz’ dediler. Ben şanslı kişi olduğumu hissettim. Daha sonra ise bana kargo geldi. Ben kargoyu 149 TL ödeyerek teslim aldım. Heyecan içerisinde bana gelen kargoyu açtım. Çünkü içerisinde bin TL ve S6 telefon bekliyordum. Baktım telefon Galaksy S6 değil de Çin malı bir telefon ve hiçbir maddi değeri yokmuş. Hediye çekine baktım. Hediye çeki de milli piyangonun kazı kazan kartı ama tarihi geçmiş ve kullanılmış kartı idi" dedi.
Dolandırıldığını anladıktan sonra kargoyu iade etmek için gittiğini anlatan Aydoğdu, "Ben bunları iade etmek istiyorum çünkü ben aldatıldım dedim. Ancak PTT yetkilileri paketi açtığım için iade alamayacaklarını söylediler. Ben mağdur oldum. Kimse mağdur edilmesin. Benim gibi ihtiyacı olan vatandaşlar cezbedici mesajlara inanmasın” dedi.