Tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. ölüm yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05’te adeta hayat durdu, vatandaşlar araçlardan inerek saygı duruşunda bulundu. Bazı vatandaşlar, gözyaşlarını tutamadı.

İzmir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda anma töreni düzenlendi. Saatler 09.05’i gösterdiğinde kentte hayat durdu. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum ve kamu kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve vatandaşların da katıldığı törende, kurumları temsilen Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde siren ve korna sesleri arasında bayraklar yarıya indirildi. Araçlarından inen ve balkonlara çıkan vatandaşlar Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Meydandaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

“HER 10 KASIM’DA AĞLARIM”

Saygı duruşu sırasında gözyaşlarını tutamayan bir vatandaş, "Böyle bir ülkede yaşadığım için çok mutluyum. Bu ülke Mustafa Kemal Atatük’le var olduğu için onun izinden gidilmemesi beni üzüyor. Ben hiçbir zaman yolundan şaşmayan bir aile ile büyüdüm. Bu şehirde yaşamanın en güzel tarafı ise arkanızda her zaman Atatürk’ün olduğunu bilmek. Ben her 10 Kasım’da ağlamayandan şüphe ediyorum. Bir minnet duygumuz varsa anne ve babamızdan önce Mustafa Kemal Atatürk gelmeli" dedi.

(Ceren Atmaca - Ali Gözeten - Halil Karahan - Sinan Yeniçeri/İHA)