İzmir Ülkü Ocakları şehitler için yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşte teröre lanet okunurken yürüyüşte kısa süreli gerginlik oluştu.
İzmir Ülkü Ocakları Başkanlığının düzenlediği şehitler için yürüyüş, saat 19.00’da, İzmir Ülkü Ocakları binası önünde başladı. Yürüyüşe MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, MHP İzmir Milletvekilleri Murat Koç, Aslan Savaşan, MHP İzmir İl yönetimi, İzmir Ülkü Ocakları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Ellerinde Türk Bayrağı olan yaklaşık 5 bin kişi, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları atarak yürüdü. Yürüyüş sırasında Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İzmir İl binası önünden geçen gruba, iddiaya göre HKP’liler laf attı. Şehitler için yürüyen gruptan bazıları ile HKP üyesi kişilerle laf dalaşı olurken daha sonra kavga başladı. HKP üyesi olduğu ileri sürülen kişiler binaya kaçarken kısa süreli gerginlik oldu. Polis bina girişi önünde önlem aldı.
Kısa süren gerginliğin ardından yürüyüş devam etti. Grup Konak Meydanı’nda bulunan Hasan Tahsin Anıtı önünde toplandı. Grup adına konuşan İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bigehan Ağbaba, “Allah ve vatan yolunda can vererek şehitlik mertebesine ulaşmayı en yüce makam olarak gören büyük Türk milletinin korkusuz evlatları elbette ki bayrakları uğruna canlarını siper etmekten az geçmeyecektir. Mücadelede tereddüt göstermeyecektir’’ dedi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.