Samsun’da son zamanlarda artan terör olaylarından dolayı onlarca kadın ve erkek askere alınmak için dilekçe verdi.
Türkçü Turancılar Derneği üyeleri ve bazı Samsunlu vatandaşlar, son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle askere alınmak için dilekçe verdi. Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, dev Türk bayrağı eşliğinde sloganlar atarak askerlik şubesine kadar yürüyüş yaptı. Askerlik şubesi önünde toplanan kalabalık, burada saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nı okudu. Grup askerlik şubesi önünde beklediği sırada bir kişinin gruba laf atması ile kısa süreli tartışma yaşandı. Grup ile tartışan vatandaşı polis olay yerinden uzaklaştırdı. Askerlik Şubesi Komutanı Personel Albay Ali Kaptan ile görüşen vatandaşlar, askere gitmek için dilekçelerini imzaladı.
Grup adına konuşma yapan Ali Kaan Yazıcı, “Şerefli Türk gençleri olarak hayata gözlerini yuman askerlerimizin ruhları şad olsun. Biz buradayız ve paramız olmadığı için değil, şerefli bir Türk genci olmayı seçtiğimiz için gönüllü askerlik yapmak için başvuracağız. Askerimizi ve ailelerimizi vatan kavramından soyutlamaya çalışanlar, milletten koparmak isteyenler umduklarını bulamayacaklar” dedi.
Grup, askere gitmek için hazırladıkları dilekçeleri Askerlik Şubesi Komutanı Personel Albay Ali Kaptan’a verdikten sonra askerlik şubesi önünden olaysız bir şekilde ayrıldı.