Türkiye’nin en ünlü pehlivanlarının tarihi Kırkpınar güreşleri öncesinde Kağıthane’de düzenlenen güreşlerdeki kıran kırana mücadelesinde, şampiyon İsmail Balaban oldu.
Türkiye’nin en ünlü 26 başpehlivanı Kağıthane Yağlı Güreşleri’nde zorlu bir sınav verdi. 14 boyda yaklaşık 350 güreşçinin mücadelesine sahne olan güreşlerde Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin finalinde karşılaşan Fatih Atlı ve İsmail Balaban bu kez yarı finalde karşılaştılar.
Kağıthane Belediyesi’nin Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak 23’üncüsünü düzenlediği Kağıthane Yağlı Güreş Etkinliği büyük bir mücadeleye sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 26 başpehlivanının mücadelesi güreş severlere unutulmaz bir gün yaşattı. Hasbahçe Güreş Sahası’nda gerçekleşen programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ahmet Baha Öğütken, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, siyasi partiler ilçe temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, güreş ağaları ve vatandaşlar katıldı.
“ATA SPORLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ”
Güreş severleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Geleneksel hale getirdiğimiz ve bu sene 23’üncüsünü düzenlediğimiz Kağıthane Yağlı Güreş oyunlarına ilgi bizi mutlu ediyor. Kırkpınar’a alternatif bu tarihi alanda tarihi ve geleneksel sporlarımızı yaşatıyoruz. Bunu gelecek nesillere ulaştırmak için gayret ediyoruz. Ata sporlarımızın devam edebilmesi için Hasbahçe Mesire Alanı’nı değerlendiriyoruz. Güreş başta olmak üzere bütün ata sporlarımızın devam ettirilmesi gerekiyor. Biz de bu konuda elimizden gelen fedakarlıkları göstererek ata sporlarımıza sahip çıkıyoruz. İlçenin tarihi değerlerini yaşatmak adına gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe katılan ve mücadele eden güreşçilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
İSMAİL BALABAN ŞAMPİYON OLDU
Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Kağıthane Yağlı Güreşleri, başpehlivanların hünerlerini sergilemesiyle renkli görüntülere sahne oldu. Gücün, yeteneğin ve deneyimin yiğitleri ata sporunu yaşatırken seyircilerden tam not aldı.
Güreş severlere unutulmaz bir gün yaşatan mücadelelerin sonunda yarı finalde güçlü rakibi Fatih Atlı’yı, finalde ise Erkan Ertan’ı yenen İsmail Balaban şampiyon oldu. Şampiyon İsmail Balaban madalya ve kupasını Başkan Kılıç, Kaymakam Varıcıer ve Kağıthane Belediyesi Yağlı Güreşleri’nin ağalığına yeniden seçilen işadamı Yusuf Yoldaş’ın elinden aldı.