Mardin’in Dargeçit ilçesindeki saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Ercan Hırçın’ın acı haberi baba ocağına tez düştü.
Mardin’in Dargeçit ilçe çıkışına doğru seyir halinde olan zırhlı polis aracının geçişinde daha önce teröristler tarafından yola döşenen mayın uzaktan kumandayla patlatılması soncu 2’si ağır olmak üzere 4 polis memuru yaralanmıştı. Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve durumu ağır olan polislerden Ercan Hırçın (37) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
ANNE KAPIDA POLİSLERİ GÖRÜNCE ANLADI
Meslektaşlarının şehit haberini vermek üzere Şirinevler Mahallesi Çamkent sitesine giden polis ekipleri evde anne Reyhan ve baba Bilgin’e ulaşamadı. Polis ekipleri komşulara sordukları sırada dışarıdan eve dönen anne Reyhan Hırçın, apartman kapısının önünde polisleri görünce oğlunun şehit olduğunu anlayınca sinir krizleri geçirdi. Komşuları tarafından eve çıkartılan anne Reyhan Hırçın’ı komşuları ve emniyet Müdürü Serhat Tezsever teselli etmeye çalıştı. Kalp hastası olan baba Bilgin Hırçın’da arkadaşlarından ayrıldıktan sonra eve geldiği sırada acı haberi alınca fenalaştı. Durumu fenalaşan anne Reyhan Hırçın daha sonra Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Şehit haberinin duyulması üzerine, Hırçın’ın baba evine vatandaşlar ve komşuları taziye için gelirken, apartman dev Türk bayrakları ile donatıldı.
Evli ve 2 çocuk babası olan Ercan Hırçın 4 yıldır Mardin’de görevli olduğu ve büroda görev yaparken kendi isteği ile terörle mücadele şube müdürlüğüne geçtiği öğrenildi. Hırçın, naaşı yarın Mardin’de düzenlenecek törenin ardından havayolu ile Çaycuma havaalanına getirildikten sonra karayolu ile Karabük’e getirilerek ikindi namazına müteakip kent meydanında cenaze namazı kılınacağı öğrenildi.