Kartal Belediyesi, yaklaşık iki bin yaşlı ve engelli vatandaşı düzenlediği iftar organizasyonunda bir araya getirdi.
Kartal Belediyesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında, Kartal’da Ekolojik Çadır alanında yaklaşık iki bin yaşlı ve engelli vatandaşı iftar programında buluşturdu. Programa Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra ilçe protokolünden birçok isim katıldı. İftar programında vatandaşlardan yoğun ilgi gören Başkan Öz, masaları tek tek gezerek yaşlı ve engellilerle sohbet etti. İftar vaktinin gelmesiyle birlikte vatandaşlar dualar eşliğinde oruçlarını açtı.
“BİZ YAŞLI VE ENGELLİLERLE SÜREKLİ BERABERİZ”
"Kartal’da yaşayan yaşlı ve engellilerimize sahip çıkıyoruz" diyen Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “Biz Kartal ailesi olarak iftar yemeğinde buluştuk. Geleneksel bir beraberliğimiz olan iftar sofrasında ailemiz, engellilerimiz ve yaşlılarımızla bir araya geldik ve bu yüzden çok mutluyuz. Onlarla biz zaten sürekli beraberiz. Ramazan nedeniyle de bir kere daha bir araya gelmiş olduk. Şunu söylemek istiyorum; bu iftar programında gördüğünüz gibi Kartal’da engelli vatandaşımıza engel yok” dedi.
“BUGÜNLERİMİZE ŞÜKÜRLER OLSUN”
İftar organizasyonuna katılan 84 yaşındaki Kore gazisi Mustafa Kadir Albay ise yaşadığı mutluluğu dile getirerek, “Bu gece başkanımız bizi buraya davet etti. Ben başkanımızla tanıştığım için çok mutluyum. Bu iftar gecesini hep beraber kutluyoruz. Ben Kore gazisiyim. Bugünlerimize şükürler olsun diyorum” diye konuştu. İftar programına katılan Hayat Varan ise organizasyonun yaşlılar için önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: “İnsanlar burada göremediği arkadaşını, eşini, dostunu görüyor. Yaşlılar evlerinden dışarıya kolay kolay çıkamıyorlar. Şimdi burada buluşup, hasret gideriyor. Organizasyondan dolayı gerçekten çok mutlular.”