Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe Türkiye’yi temsilen Avrupa konseyi yerel yönetimler komisyonu üyesi olarak Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel Ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 31. Genel Kurul toplantısına katıldılar.



18 -21 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek toplantılarda "yerel ve bölgesel düzeyde etik ve şeffaflık" konusu değerlendirilecek.



Başkan Kasap ve Kocatepe, 47 ülkenin üyeliği ve seçimle gelmiş üyelerin katılımıyla Avrupa ülkelerinin sorunlarının görüşüldüğü, çözüm odaklı çalışmaların yapıldığı,  Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde Türkiye’yi temsil eden heyet içerisinde yer alıyorlar



Toplantıların ilk gününde Başkan Kasap, Türk heyeti ile birlikte üyesi olduğu Avrupa Halk Partisinin (EPP/CEE) siyasi toplantısına katıldı. Toplantıda siyasi grubunun bütçesi görüşüldü ve onaylandı.
Ayrıca Avrupa Halk Partisi’nin üyeleri arasından kongresinin çeşitli büroları ve kongre başkanlığı ve başkan yardımcılığı için siyasi grubun adayları üyelere tanıtıldı ve genel kurulda destekleri istenildi. Adaylar yapmış oldukları konuşmalarla kendilerini Avrupa Halk Partisi siyasi grubunun üyelerine tanıttılar.

Kongre kapsamında Kıbrıs’taki yerel demokrasi tartışması ve uygulamasına ilişkin görüşmeleri, kadınların siyasete etkin bir şekilde katılmaları ve yerel düzeyde siyasi temsiliyetleri gibi birçok konu ele alınacak. Yine kadınların siyasette etkin olmaları noktasında yasal düzenlemeler, kadın kotalarının artırılması, kadınların karar mekanizmasında etkinliklerinin artırılması üzerine görüşmeler yapılacak. Ülkelerin bu konularda reform önerileri ve seçim sistemlerinin geliştirilmesi konuşulacak. Tüm bu görüşmelerde Türkiye’yi Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe temsil edecek.


 
Siyasi grup toplantısı sonrası Başkan Kasap’ın, Avrupa Konseyi Türkiye Daimi Temsilciliği’nde, Büyükelçiliğin Türk Heyeti’ne vereceği yemeğe katılacakları belirtildi.