Kış turizminin gözde mekanları şu günlerde dolup taşıyor. Abant, Erciyes, Palandöken ve dahası eğlencenin adresi konumunda. Öyle ki tesislerde adım atacak yer dahi kalmadı.

Kış turizminin gözde mekanlarından olan Bursa yoğun günler yaşıyor. Öyle ki tatilci akınına uğrayan Uludağ’da adım atacak yer kalmadı. Profesyoneller veya amatörler, gençler hatta yaşlılar.

Herkes pistlere akın etti. Otellerin doluluk oranı şimdiden festival ve sömestr tatili sebebiyle yüzde yüze ulaştı. Oteller bölgesinden zirveye çıkmak isteyenler ise telesiyejlere akın etti. Ancak yoğunluk o kadar fazlaydı ki uzun kuyruklar oluştu.

PALANDÖKEN

Doğuda da eğlencenin adresi Erzurum oldu. Avrupa’nın en uzun pistlerinden birine sahip olan Palandöken Kayak Merkezi’nde hafta sonu kayak ve kızak keyfi yaşandı. Yaş sınırı yoktu alanda. Yediden yetmişe herkes oradaydı. Kar yağışı altında kayak yapanlar keyifli vakit geçirdi.

ABANT

Yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğrayan Abant Tabiat Parkı da yoğunluğu yaşayan bölgelerdendi. Tatilciler göl çevresinde yürüyüş yaptı, atlara veya faytona binerek eğlenceli dakikalar geçirdi.

ERCİYES

Türkiye’de Kayak sezonunu ilk açan Erciyes’te de turist yoğunluğu yaşanıyor. Moskova’dan Kayseri’ye direk uçuşların başlamasıyla, kentteki Rus turistlerin sayısı giderek artıyor.

(İHA)