Kayseri’de binlerce kişi, son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında HDP İl Binasına yürümek isteyen vatandaşlar arasında arbede yaşandı.
Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Hakkari Dağlıca ve Iğdır’da meydana gelen terör olaylarını protesto etmek için ‘Şehide Saygı Teröre Lanet’ yürüyüşü düzenledi. Ülkü Ocakları binasında toplanan binlerce kişi ellerindeki Türk Bayrakları ile teröre lanet yağdırdı. Sloganlar eşliğinde yürüyen vatandaşlar, Orduevi önünde İstiklal Marşı okudu. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na gelen vatandaşlar burada protestosunu sürdürdü. Burada konuşma yapan MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy sözün bittiği günler olduğunu söyleyerek, “Keşke bir tane şehidimiz olmasaydı, biz de burada olmasaydık” diye konuştu. Daha sonra Kartal Şehitliği’ne yürüyen vatandaşlar, şehitler için dua okudu. Ülkücü yemini yapan vatandaşlar buradan ayrılarak protestosunu devam ettirdi.
HDP BİNASINA YÜRÜMEK İSTEYEN VATANDAŞLAR ARASINDA ARBEDE ÇIKTI
Öte yandan bir grup HDP İl Binası’na yürümek istedi. Binaya girerek Türk Bayrağı asmak isteyenler, sakinleştirilmeye çalışıldı. Ayrıca polis ekipleri de bina önünde geniş güvenlik önlemi aldı. HDP binasına girmek isteyen vatandaşlar, uzun uğraş sonucu sakinleştirilerek bölgeden uzaklaştırıldı.
Kentteki protestolar devam ediyor.