Kırşehir’de "Bayrağa Saygı Yürüyüşü" esnasında çıkan olaylar sırasında olayların büyümesini engellemek adına Kırşehir Valisi Necati Şentük, duyarlılık çağrısı yaptı.
Ankara Caddesi üzerinde bulunan gurubu sakinleştirmek üzere TOMA aracının üzerine çıkan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Jan. Albay Murat Bulut, birlikte duyarlılık çağrısı yaparak grubu Cacabey Meydanına yönlendirdi.
Cacabey Meydanı’nda toplanan guruba hitap eden Kırşehir Valisi, Şentürk, "Bende sizlerle beraber diyorum ki askere, polise uzanan eller kırılsın. Çok uzak değil inşallah çok yakın bir tarihte elleri kırılacak onların, bu devlet büyük devlet bu ordu büyük ordu, bu ordu Hz. Peygamberin ordusu, bu güvenlik güçleri bu ülkenin bağrından çıkan evlatlarımız inşallah çok yakında onlar bu Türk milletinin pençesi altında silahlı kuvvetlerimizin pençesi altında kahhar olacaklardır. Bu yakın bundan hiç şüpheniz olmasın. Şahıslar gelip geçer ama devlet bakidir. Biz devletin Valisi ve devletin askeriyiz" dedi.
Binlerce kişiyi duyarlı olmaya davet eden Vali Şentürk, "Vali’ye inanıyorsanız hadi aslanlar gibi İstiklal Marşımızı okuyalım, zararsız şekilde dağılalım. Allah rızası için bunu rica ediyorum" diye konuştu. Garnizon Komutanı Murat Bulut’un komutu ile grup İstiklal Marşı okuyarak şehitler için dua etti.