Kilis’te, Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Suriye sınırında ağaç dikim töreninde jandarma komando birlikleri ile sınır birlikleri program bitene kadar Suriye’deki PYD kontrolünde bulunan bölgeyi gözetledi.

Orman İşletme Müdürlüğü tarafından dünya ormancılık günü ve ağaç bayramı nedeniyle Kilis’in Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Demirışık köyünde zeytin ağacı ile fidan dikimi töreni gerçekleştirildi. Köyün içerisinde ve sınır bölgesinde keskin nişancılar, Jandarma Komando birlikleri ile sınır birlikleri alarma geçti. Dürbün ile sürekli PYD bölgesinin bulunduğu Suriye topraklarını izleyen askerler geniş güvenlik önlemi aldılar. Törende bir konuşma yapan Orman İşletme Müdürü Cesim Karadağ, "Dünyada 3.8 milyar hektar, Türkiye’de 22 milyon hektar Kilis’te ise 27 bin 75 hektar orman alanı bulunduğunu ifade ederek, "Ülkemizde orman varlığı yüzde 28, ilimizde ise yüzde 20’dir" diye konuştu. Dünya ormancılık günü ve ağaç bayramı etkinlikleri çevresinde dereceye giren öğrencilere bisiklet ve çeşitli hediyeler verildi. Tören sonunda zeytin ile çam fidanları toprakla buluştu.

Törene Vali Yardımcısı ve Musabeyli Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Orman İşletme Müdürü Cesim Karadağ, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, SGK Kilis İl Müdürü Abdulkadir Akkaş, daire ve amir ve müdürleri ile davetliler katıldı.

(Mehmet Ali Dağ/İHA)