İstanbul Sultanbeyli’deki Fatih Polis Merkezine dün gece bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırının ardından bölgede inceleme yapan İstanbul Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken ve ekibine açılan ateş sonrasında şehit olan Çeken’in Konya’nın Cihanbeyli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehit polis müdürünün eşi Kübra Çeken acı haberi televizyonda haber izlerken öğrendi.
İstanbul’da uğradığı saldırı sonucu şehit düşen polis müdürünün acı haberini Cihanbeyli ilçesine bağlı Gemecik Mahallesindeki baba ocağına yetkililer tarafından bildirildi. Şehidin, Gemecik Mahallesi’ndeki baba evine acı haber, 112 Acil Servis ekipleri eşliğinde gelen Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kale, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocal ve askeri yetkililer tarafından verildi. Oğullarının şehit olduğunu duyan baba emekli polis memuru Mehmet Çeken ve anne Huriye Çeken büyük acı yaşadı. Haberin duyulmasının ardından şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan şehit babası ve annesi öğleden sonra yapılacak tören için İstanbul’a gitti.
EŞİNİN ŞEHİT HABERİNİ TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ
Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü olarak görev yapan Beyazıt Çeken’in diş hekimi eşi Kübra Çeken’in de acı haberi televizyonda haber izlerken duyduğu öğrenildi. Çocukları 3 yaşındaki Cevdet ve 8 yaşındaki Leyla ile birlikte tatil nedeniyle Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Şeyhşamil Mahallesi Eylül Sokak Elitkent Sitesinde annesinin yanında bulunan Kübra Çeken, acı haberi aldıktan sonra adeta yıkıldı. Şehit eşi öğlen saatlerinde çocuklarıyla birlikte kendisi için gönderilen asker ve polis heyetiyle birlikte uçakla İstanbul’a gitti. Kübra Çeken’in annesinin yanından yarın tatilini bitirerek İstanbul’a gitmeye hazırlandığı öğrenildi.
Şehit polisin cenazesi yarın Cihanbeyli ilçe meydanında yapılacak törenin ardından Gemecik Mahalle Mezarlığında toprağa verilecek.