Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT'ın Artova ilçesinde Şehit Bekir Kurt Ortaokulu'nda eğitim gören 14 öğrenci, İstiklal Marşı'nı işaret diliyle görselleştirdi. Sosyal medyada paylaşılan klip beğeni aldı.
Tokat'ın Artova ilçesine bağlı Çelikli Şehit Bekir Kurt Ortaokulu öğretmeni Tuğba Kürkçü 3'üncü sınıf öğrencilerine işaret dili kursu vermeye başladı. Üst sınıftaki öğrenciler de işaret dili kursu almak istedi. Fakat ders saatlerinin uymadığından dolayı Kürkçü, beden eğitimi ve müzik derslerinde diğer öğrencilere işaret diliyle İstiklal Marşı'nı öğretti. Artova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de öğrencilere klip çekme kararı aldı. Tokat'ın tarihi yerlerinde çekilen ve işaret diliyle İstiklal Marşı'na yer verilen klip sosyal medyada büyük beğeni topladı. 
Öğrencilere işaret dili eğitimi veren Tuğba Kürkçü, "İlk başta 3'ncü sınıf öğrencilerine kurs vermeye başladım. Daha sonra bir üst sınıfta ki öğrenciler de kurs istedi.  Ama saatlerimiz uyuşmuyor idi. Onlara da İstiklal Marşı'mızı işaret diliyle öğrettik. 2,5 ay süresince çalıştık. Biz aslında bu kadar büyüyeceğini düşünmemiştik. Sadece okulda 23 Nisan'da gösteri yapacaktık. Okulumuza gelen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz çok beğendi, klip çekilmesi istendi. Tokat'ın tarihi yerlerinde klip çekmeye karar verdik. Hazırladığımız klip şu anda sosyal medyada paylaşıyor ve inanılmaz beğenildi. Köy okulunda olması daha da güzel oldu. İnsanların dikkatini çekti. Tokat içinden ve dışından çok güzel tepkiler aldık" dedi.

FOTOĞRAFLI