Lufthansa Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach, pilotların başlattığı grevden Türkiye’deki uçuşlarının da etkileneceğini ve bazı uçuşların iptal edileceğini söyledi.
Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Lufthansa Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach, Alman Pilot Sendikası’nın grev kararının ardından uçuşlarda aksaklıklar yaşandığını ifade etti. Löcherbach, "Bugün Luftansa uzun menzilli uçuşlarının yarısını iptal etmek durumunda. Yolcularımızın çoğu ABD’ye uçuyor. Bugün için bu grevden Türkiye’den Miami’ye uçacak yolcularımız etkilenmeyecek. Yarın ise kısa ve orta mesafeli uçuşlar için grev yapılacağına dair anons edilmiş. Frankfurt’taki meslektaşlarımız çalışıyorlar. Bugün saat 15.00’te Türkiye saatiyle bitmiş olacak çalışma. Çarşamba günü için sağlam bir programımızı elimizde olacak. Mümkün olduğunda Türkiye çıkışlı yolcularımızın en az şekilde etkilenmesi için çaba harcayacağız. Ama Türkiye’den çıkışta bazı uçuşların iptal olacağını bekliyoruz. Yolcularımıza telefon edilerek, veya kısa mesaj yoluyla bilgilendirme yapılacak ve uçuşları yeniden düzenlenecek” dedi.
Şirket olarak büyük ve ucuz maliyetli şirketlerle büyük bir rekabet içine girdiklerinin altını çizen Lutfhansa Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach, "Biz şirket olarak bu rekabete cevap vermek zorundayız. Bu nedenle bir konsept üzerinde çalışmalarımız devam etmekte. Yeni projemiz olan Eurowings yolcularımızı uygun fiyatlarla uçurmak için çalışma içerisindeyiz. Klasik Lutfhansa markasıyla büyümek bazı yerlerde olmayabiliyor ama bir markamız adı altında büyüyebilmek için çözüm arıyoruz. Çünkü şu an rekabet çok sert durumda. Uzun mesafeli uçuşlarda Türk Hava Yolları’yla yeni bir çalışma yapmak istiyoruz" diye konuştu.