Mardin ve ilçelerinden Bitlis’in Tatvan ilçesinde getirilen yaralı kedi ve köpekler tedavi altına alındı.
Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralı kedi ve köpekler, Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezine getirildi. Merkezde ilk müdahaleleri yapılarak muayene edilen kediler, tedavi altına alındı.
Trafik kazası sonucu yaralandıkları belirtilen 4 kedi ile 5 köpeğin vücutlarında kırıklar olduğunu belirten Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerinden Mürtaza Güneri, ilk müdahaleleri Mardin’de yapılan yaralı sokak hayvanlarının tedavi sürecinin Tatvan’da devam edeceğini söyledi. Güneri, “Bu sokak hayvanlarını, tedavi süreci sonrası iyileştiklerinde tekrar Mardin’e götüreceğiz” dedi.
Mardin’den getirilen sokak hayvanlarının tedavi sürecine başladıklarını kaydeden Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Sefer Durmuş ise “Mardin’den buraya yaralı 4 kedi ile 5 köpek getirildi. Bu yaralı sokak hayvanlarının tedavi sürecini başlattık. Çoğunluğu farklı zamanlarda meydana gelen trafik kazası sonucu yaralanmış ve vücutlarında kırıklar oluşmuş. Bir tanesi de küçükken çocuklar tarafından boynuna ip bağlanmış olduğu düşünülüyor. Hayvan büyüdükçe ip boynunu sıkmış ve kesmiş. İlk müdahaleleri yapıldı, filmler çekildi ve tedavileri devam ediyor. Tedavi sonrası iyileşecek olan bu sokak hayvanları tekrar Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi ekiplerine teslim edilecek. Ardından bunlar alındıkları yerlerde salıverilecek” şeklinde konuştu.