Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak milletvekili seçimlerinde siyasilere sağduyu, seçmene de sandığa giderek oylarına sahip çıkması çağrısı yaptı.
Baro Başkanı Antmen, 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala yazılı bir açıklama yaparak, hem siyasilere hem seçmene seslendi. Seçmen ve sandık sayılarına ilişkin bilgi veren Antmen, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) verilerine göre, yurt içinde 53 milyon 765 bin 231, yurt dışında 2 milyon 867 bin 658 seçmen bulunduğunu belirtti. Yurt içinde tahmini sandık sayısının da 172 bin 687 olduğunu ifade eden Antmen, “10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı seçiminden sonra 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne kadar 18 yaşını dolduran yurt içinde 1 milyon 47 bin 192, yurt dışında 56 bin 66 yeni seçmenimiz oy kullanacaktır. Yurt dışında 54 ülke ve 112 temsilcilikte sandık kuruldu” dedi.
Seçim sürecinde ülke genelinde gerilimin arttığına dikkat çeken Antmen, siyasiler başta olmak üzere yöneticilere sağduyu çağrısı yaptı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile Anadolu halklarının canla başla, omuz omuza verdiği mücadeleler ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yakışır, barış ve huzur ortamı içerisinde yaşanacak bir seçim için herkese görev düştüğünün altını çizen Antmen, “Halkın sandığa güvenli, endişesiz ve sağduyu ile gitmesi için biz avukatlar olarak görevimizin başındayız” ifadesini kullandı.
Öte yandan, “Oy namustur” diyerek, vatandaşları oy kullanmaya ve oylarına sahip çıkmaya da çağıran Baro Başkanı Antmen, şunları kaydetti: “Türkiye’nin geleceğine yön verilecek 7 Haziran seçimlerinde vatandaş olarak oyumuzu kullanmalı, kullanmayanları uyarmalıyız. Sandığa gidelim, oyumuza sahip çıkalım. ‘Benim oyum mu kurtaracak memleketi? Bir oyla mı değişecek her şey? Herkes oy verdi, bir ben mi kaldım?’demeyin, politik görüşünüz ne olursa olsun oy verin, çünkü bir oy, bir oydur.”