Mersin Büyükşehir Belediyesi, milletvekili genel seçimlerinde kendi imkanlarıyla oy kullanamayacak engelli bireylerin demokratik haklarını yerine getirebilmeleri için araç tahsis etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat eden engelli bireyler, evlerinden alınarak oy kullanacakları okullara götürüldü. Uygulama kapsamında kendilerine tahsis edilen araçlarla vatandaşlık görevlerini yerine getiren engelliler, oylarını kullandıktan sonra tekrar evlerine götürüldü. Hizmetten faydalanan engelli bireyler, belediyeden aldıkları bu hizmetten oldukça memnun olduklarını dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıldır engellilerin toplumsal hayata kazandırılması için çok önemli çalışmalar yaptığını, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için yapılan bu hizmetlerden dolayı Başkan Burhanettin Kocamaz’a minnettar olduklarını ifade ettiler.
Engelli bireylerin verdikleri oylarla Türkiye’nin geleceğinin belirlenmesinde önemli bir rol oynadıklarını ve her birey gibi oy kullanma hakkına sahip olduklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bu güne kadar engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için yaptığımız hizmetlere bir yenisini daha ekledik. Oluşturduğumuz sistemle bize müracaat eden her engelli vatandaşımızı oy kullanacakları yerlere ulaştırarak, sosyal belediyecilik anlayışıyla üzerimize düşeni yaptık. Engelli bireylerimizin demokratik ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak en önemli görevimiz. Hizmetlerimizi bu bilinç ile hayata geçiriyoruz” dedi.