Mersin’de son günlerde artan terör olaylarını protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüş sonrası kalabalık, HDP binalarına saldırdı.
Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen protesto gösterisi, kalabalığın Hastane Caddesi üzerinde toplanmasıyla başladı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın da katıldığı etkinlikte kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Alanı’na yürüdü. İstiklal Caddesi’ni takiben devam eden yürüyüş sırasında sık sık tekbir getiren kalabalık, teröre lanet yağdırdı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan konuşmaların ardından dağıldı. Dağılan gruptan bazıları, Silifke Caddesi üzerinde bulunan HDP İl binasına saldırdı. Önlem alan Çevik Kuvvet polisi, öfkeli grubu biber gazıyla müdahale etti. Binaya çıkan gruptan bazıları, HDP parti binasının tabelasını söktü. Aşağıdaki kalabalık ise binanın camlarını kırdı, parti bayraklarını yaktı. Kalabalığın attığı taşlardan dolayı 3 çevik polisi hafif yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine gelen ambulanslarda tedavi gördü.
Polisin uyarılarına rağmen eylemini uzun süre sürdüren grup, daha sonra toplu halde sloganlar eşliğinde HDP binası önünden ayrıldı. Bu arada merkez Mezitli ilçesinde 300 kişilik bir grup da HDP ilçe binasına saldırarak camlarını kırdı, binaya hasar verdi. Olaylar nedeniyle polis, kent genelindeki önlemlerini arttırdı.