Mersin Valisi Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile birlikte Gazipaşa İlkokulu’nda oyunu kullandı.
1 milyon 210 bin 552 seçmenin 3 bin 698 sandıkta oy kullanacağı Mersin’de, seçimler olaysız bir şekilde sürüyor.
Mersin Valisi Özdemir Çakacak da eşi Kevser Çakacak ile birlikte Gazipaşa İlkokulu’nda oyunu kullandı. Vali Çakacak, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu. Mersin’de yaklaşık 3 bin 700 sandıkta 1 milyon 210 bin 552 seçmenin oy kullanacağını kaydeden Çakacak, "Seçimler, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Demokrasi varsa seçim de vardır. Biz valilik olarak, vatandaşımızın hür iradesinin sandığa yansıtılması amacıyla gerekli olan tüm tedbirleri aldık. Vatandaşlarımız rahatça oylarını kullanabilmektedirler" dedi.
Seçimlerdeki katılımın yüksek olmasının, demokratik olgunluğun da bir göstergesi olduğuna işaret eden Çakacak, "İnsanlar, idarecilerini seçimler yoluyla seçiyorlar. Dolayısıyla istek ve şikayetlerini bildirirken, aynı zamanda vatandaşlık görevlerini de yapmaktadırlar. Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti. Seçimler de demokrasinin güzelliğidir. Temennimiz, seçimlerin bir demokrasi şöleni içerisinde sonuçlanmasıdır" diye konuştu.
Aynı okulda oy kullanan eski Kültür Bakanlarından, CHP 2. Sıra Mersin Milletvekili Adayı Fikri Sağlar ise, 7 Haziran tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği ile ilgili çok önemli bir gün olduğunu ifade ederek, "Bundan önceki seçimlerde olmayan bir heyecan ve coşku yaşanıyor. Çünkü 13 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın zihniyeti şimdi çok iyi bir şekilde anlaşıldı. İnanıyorum ki, 8 Haziran sabahı Türk milleti bu iktidara gerekli cevabı en iyi şekilde vermiş olacaktır. Herkese hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin 1. sıra adayı Oktay Öztürk, oyunu Yenişehir İlkokulu’nda kullandı. Öztürk, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin hayırlara vesile olmasını dileyerek, şöyle konuştu: "Umutla beklediğimiz bir gün. Seçimler sükunet içerisinde şu anda devam ediyor. Bu seçimin öneminin herkes farkında, iktidar da farkında. Kaybetme korkusu
yüreklerine sindiği için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Ama her şeye rağmen milletin sağduyusu galip gelecek. Kazasız belasız her hangi bir hadiseye meydan vermeden bir seçimi geçirmiş olacağız. Bütün umudumuz, sandığa giren iradenin hiçbir yanlışa meydan vermeden, üzerine gölge düşmesine fırsat vermeden çıkmasıdır. Umutluyuz, inşallah daha iyi olacak, taze bir kan olacak."
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da oyunu, eşi Hatice Kocamaz ile birlikte 50. Yıl Gökçeller İlkokulu’nda kullandı. Kocamaz, çıkışta yaptığı açıklamada, çok güzel bir seçim kampanyası döneminin barış ve huzur içerisinde geçtiğini dile getirerek, "İnşallah bu bütün Türkiye’de aynı şekilde barış ve huzur içerisinde tamamlanır. Bütün temennimiz demokratik bir yarışın, yine demokratik bir sonuca ulaşması. Her hangi bir şeklide geçmiş seçimlerde yaşadığımız olumsuzluklarla karşılaşılmaması en büyük dileğimiz. Vatana millete hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.